zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname is naar beneden beoordeeld door Fitch

lees ook ...

Nationaal herstelplan Gezondheidszorg 2022- 2025

De lancering van het Nationaal Herstelplan voor de Gezondheidszorg vond op 19 juli jongstleden plaats in het Assuria high rise gebouw. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei zeer verheugd te z...

De lange termijn kredietwaardigheids beoordeling van Suriname is door ‘FitchRatings’ van ‘C’ naar ‘RD’ teruggebracht. Suriname’s korte termijn kredietwaardigheid is op ‘C’ gebleven. Deze twee beoordelingen zijn gebaseerd op de 550 miljoen US Dollars lening die in 2026 vervalt en de 25 miljoen US Dollar lening die in 2023 vervalt.

Op deze leningen had de overheid gefaald rente te betalen en werd daarom door Kredietbeoordelaar Fitch, van ‘C’ naar ‘D’ teruggebracht. Dit werd daarna ingetrokken omdat een land pas de laagste beoordeling, ‘D’ krijgt, als het bijna of geen van zijn financiële verplichtingen kan nakomen. Dit was niet van toepassing op Suriname, vandaar de Restricted Default(RD) rating.

Suriname heeft de RD beoordeling specifiek gekregen vanwege het niet betalen van de geherstructureerde buitenlandse rente van 49.8 miljoen US dollars, die op 31 maart 2021 betaald had moeten zijn.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname is naar beneden beoordeeld door Fitch