zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname doneert 45.000 Pfizer-vaccins aan Jamaica

lees ook ...

Nederlandse militairen begonnen aan jungletrainingen in Suri...

Buitenlandse militairen zijn begonnen aan de tweede Militaire Jungletraining van het Koninkrijk der Nederlanden op Surinaams grondgebied. Deze training is bijzonder omdat vier Amerikaanse militairen o...

Suriname heeft 45.000 Pfizer-vaccins gedoneerd aan Jamaica. Er zijn hierover afspraken gemaakt en ook verzoeken geweest binnen de Caricom-staatshoofdenvergadering.  Jamaica heeft een schaarste aan vaccins, die zij ook niet op de normale manier kan betrekken. Suriname heeft op basis van deze behoefte en haar eigen voorraden ingespeeld op het verzoek.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt, dat Suriname hiermee heeft getoond haar positie binnen de regio te versterken. Binnen de staatshoofdenvergadering was er onder andere vanuit Jamaica een verzoek gedaan, dit vanwege de beperkte voorraden aan vaccins die het eiland ook niet op de normale manier kan betrekken.

Het verzoek wordt volgens minister Ramadhin gedaan aan landen die een overschot hebben aan vaccins. “Op basis van onze huidige voorraden, maar ook op basis van de prospects die er zijn voor de komende periode, hebben wij deze beschikbare hoeveelheid kunnen reserveren voor Jamaica”, zegt Ramadhin.

De bewindsman zegt dat het voor Suriname een heel belangrijke donatie is. “Hiermee hebben wij als land getoond dat wij vriendschappen in stand houden, onze positie binnen de regio versterken en solidariteit tonen met landen die over minder vaccins beschikken.”

Ramadhin merkt verder op dat Suriname in een gezegende positie verkeert om over genoeg vaccins te beschikken. “Omdat ook wij donaties hebben gekregen, is het heel redelijk te doneren,” zegt de topman op Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname doneert 45.000 Pfizer-vaccins aan Jamaica