zondag 16 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname doet mee aan activiteiten Internationale Yoga Dag

lees ook ...

Surinaamse patiënten weer naar Colombia

Suriname is weer in de gelegenheid om patiënten die hoog complexe zorg nodig hebben uit te zenden naar Colombia. Een delegatie van het ‘Hospital Internacional de Colombia’ in Bucaramanga, Colombia is ...

Onder het thema ‘Yoga voor mensheid’, wordt dit jaar wereldwijd stilgestaan bij de Internationale Yoga Dag. In 2015 werd deze dag door de Verenigde Naties (VN) op 21 juni vastgesteld. De Indiase ambassade in Suriname maakt zich ook klaar om in verband met deze dag enkele activiteiten te ontplooien.

Om meer mensen te bereiken en bewust te maken over de voordelen van yoga, is woensdag de Yoga Week ingeluid. “Middels het organiseren van kleine yoga sessies willen wij mensen kennis laten maken met deze levensstijl”, aldus de Indiase ambassadeur in Suriname, Shankar Balachandran.

Zo werd op woensdag in het Swami Vivekananda Cultural Center (SVCC) alvast de Curtain Raiser Yoga Session afgewerkt, terwijl er op zaterdag 18 juni ook een bijeenkomst gepland is in de Shri Vishnu Mandir.

De grote dag is echter 21 juni wanneer er in de Assuria Hermitage High-Rise een yoga sessie plaatsvindt, waarbij president Chandrikapersad Santokhi de eregast zal zijn. Het thema “Yoga voor mensheid” geeft volgens de diplomaat weer hoe yoga de mensheid hielp het lijden te verlichten tijdens het hoogtepunt van de Covid-pandemie.

“Dagelijks beoefenen van yoga kan een positief effect hebben op je leven. Het brengt fysieke en mentale disciplines samen om een vredig lichaam en geest te bereiken; het helpt bij het beheersen van stress en angst en houdt je ontspannen”, zegt de ambassadeur. Yoga helpt, aldus de Indiase afgezant, meer flexibiliteit, spierkracht en lichaamstoon te bereiken, daarnaast worden ademhaling, energie en vitaliteit verbeterd.

Jaarlijks komen mensen op 21 juni bijeen in yogastudio’s of andere gemeenschappelijke ruimtes met als allerbelangrijkste doel het ervaren en verspreiden van de onschatbare voordelen van yoga. Dit jaar is heel speciaal voor de Republiek India, omdat zij ook 75 jaar een onafhankelijke staat is.

De Indiase premier Narendra Modi heeft ter gelegenheid van dit heuglijke feit 70 landen gevraagd om te participeren aan een innovatief programma, genaamd “Guardian Ring”. Het is de bedoeling dat – beginnend in Japan, er met inachtneming van de beweging van de zon wereldwijd en in westwaartse richting, eindigende in Nieuw Zeeland – een massa yoga-sessie wordt ontplooid.

“Suriname zal ook deel zijn van dit wereldwijde programma”, zegt ambassadeur Balachandran. De participatie van de verschillende landen zal live te volgen zijn via de Indiase staatsmedia.

Yoga is sinds het besluit van de VN als eeuwenoude kennis uit India onderdeel geworden van het werelderfgoed. Op 21 juni aanstaande wordt door India en de internationale gemeenschap de achtste editie gevierd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname doet mee aan activiteiten Internationale Yoga Dag