zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname dingt mee naar fondsen kleinschalige goudwinning:

lees ook ...

Wortel criminaliteit uitroeien, een gemeenschaps en regering...

Verplichte registratie, bij-en nascholing, disciplinaire vorming en goed betaald werk voor hangjongens en mannen is een visie om dit probleem op te lossen. Deze aanpak maakt dat je: 1 de jongens van d...

Suriname heeft zich opgegeven bij de Global Environment Facility (GEF) voor participatie aan de 7de GEF-cyclus ‘Global Opportunities for Long-term Development of Artisanal and Small-scale Gold Mining (ASGM) Sector Plus – GEF GOLD+.’ Het gaat om financiering van projecten in de ambachtelijke en kleinschalige goudwinning. Het internationaal programma wordt gecoördineerd door Conservation International.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en de United Nations Development Programme (UNDP) hielden op 22 juli jongstleden een validatie bijeenkomst ter bespreking van het Project Document: ‘Wereldwijde kansen voor de ontwikkeling van de ambachtelijke en kleinschalige goudwinning sector (ASGM)’/’Global Opportunities for Long-term Development of ASGM Sector Plus – GEF GOLD + in Suriname’.

De minister van NH gaf tijdens de inceptieworkshop op 10 december 2020 het start sein voor de voorbereiding van een volledig  GEF-projectdocument. Deze workshop had als doel om met alle relevante stakeholders het projectdocument van het GEF GOLD + project te brengen naar de volgende fase in het traject, richting goedkeuring en implementatie.

Het projectdocument dat dat in de achter ons liggende manden is voorbereid door een team van consultants, de UNDP, deskundigen van NH en relevante stakeholders waaronder het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, werd tijdens de workshop gepresenteerd en besproken. De bedoeling is om een reductie van 6 ton kwik uitstoot te bewerkstelligen over een periode van vijf jaar. Het United Nations Development Programme (UNDP) geeft Suriname in dit alles ondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname dingt mee naar fondsen kleinschalige goudwinning: