Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname….De zaak tegen Robert van Trikt, Ashween Angnoe, minister Hoefdraad en Hans Buysse

Geplaatst

op

Img Dc454784f681 1

Dit viertal moet verantwoording afleggen voor het oneigenlijk uitgeven cq verdwijning van gigantische bedragen.
Deze bedragen zijn uitgegeven in ruil voor weinig en zelf geen tegenprestatie.

In het vonnis van kantonrechter Maytrie Kuldipsingh, dat het Hof van Justitie vorige week vrijdag heeft gepubliceerd op haar website, bevat een reeks van deze dubieuze contracten.

De volgende projecten die zijn aangegaan met Clairfield Benelux NV:

– de overeenkomst Project Lagarde 1 ‘Valuation and Fairness opinion RGM royalty Structure’ getekend op 13 september 2019, voor een non-refundable vergoeding van € 620.000, waarvan bij ondertekening € 300.000, als voorschot is betaald en/of (SRD 2.073.205.996,67)
– de overeenkomst Project Prodigy ‘Valuation of the assets of the Government of Suriname’ getekend op 16 mei 2019, voor een non-refundable vergoeding van € 2.500.000, waarvan bij ondertekening een bedrag van € 1.250.000, als voorschot is betaald en/of
– de overeenkomst Project Prodigy 2 ‘Support to the Central Bank of Suriname for managing the national assets through creation and operation the Suriname Participating and Investment Company’, getekend op 6 augustus 2019 voor een totaal bedrag van € 850.000 als indicatief budget waarvan bij ondertekening € 425.000 als voorschot is betaald en/of
– de overeenkomst Project Prodigy 3 ‘Implementation of reforms and optimizations at the Central Bank of Suriname’ getekend op 5 augustus 2019 voor een indicatief budget van € 360.000, waarvan op 2 oktober 2019 € 300.000, als voorschot is betaald en/of
– de overeenkomst Project Prodigy 5 ‘Valuation of Suriname Embassies and sale and lease back structuring’, getekend op 19 december 2019, voor een nog te bepalen totaal eindbedrag in euro’s, waarvan bij ondertekening € 196.000 als voorschot is betaald.

Whatsapp Image 2020 06 24 At 17.15.46 1
Robert van Trikt

Met Orion Assurance and Advisory NV en/of Orion Capital Investment NV zijn de volgende overeenkomsten afgesloten:

– een overeenkomst voor onbepaalde tijd betreffende het optreden van Orion Assurance and Advisory NV als adviseur en sparringpartner van de Centrale Bank van Suriname getekend op 18 april 2019 voor een nog een bedrag US$ 150 per uur, waarvan reeds een tegenwaarde in SRD 188.904, is betaald en/of
– een overeenkomst betreffende assistentie bij het inrichten en opzetten van de Internal Audit bij de Centrale Bank van Suriname d.d 7 juli 2019, voor een totaalbedrag van US$ 65.000, waarvan op 18 oktober 2019 reeds drie vierde deel van het totaalbedrag te weten een tegenwaarde in SRD 409.301,75, is betaald en/of
– een overeenkomst betreffende assistentie bij het inrichten en opzetten van de Afdeling Financial Intelligence bij de Centrale Bank van Suriname, getekend op 13 september 2019 voor een totaalbedrag van US$ 72.000, waarvan op 25 september 2019 de helft te weten een tegenwaarde in SRD 327.754, als voorschot is betaald en/of
– een overeenkomst betreffende het faciliteren en begeleiden van een stagiair-accountant administratieconsulent getekend op 30 september 2019 voor US$ 2.500 per maand, waarvan op 11 november 2019 voor de maanden oktober en november 2019 een tegenwaarde in SRD 45.475, is betaald en/of
– een overeenkomst betreffende het instellen van een Bijzonder Onderzoek naar de Inventaris van het Wapenarsenaal van de Centrale Bank van Suriname over de periode begin 2010 tot en met augustus 2019, getekend op 30 september 2019 voor een totaal bedrag van US$ 40.000, waarvan de helft te weten een tegenwaarde in SRD 171.200, als voorschot is betaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) kan de verdachten met uitzondering van Hoefdraad opnieuw dagvaarden. Het OM heeft conform de Wet in staat van beschuldigingstelling van politieke ambtsdragers het verzoek gedaan aan De Nationale Assemblee (DNA) om minister Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. Het verzoek is echter verworpen door DNA. Het is nu afwachten als het OM opnieuw een verzoek zal doen aan het nieuwe parlement dat op 29 juni zal aantreden.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

5 Reacties
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
woensdag 24 juni 2020 19:05

Alle boeven die Suriname geplunderd hebben waardoor de staatskas bijna nihil is moeten berecht en opgesloten worden. Alle spaargelden van de hardwerkende bevolking gestolen door deze criminelen moeten achter tralies en de sleutels weggegooid worden zodat ze kunnen wegrotten. Leven op water en droog brood, dan weten ze wat de arme bevolking meegemaakt heeft. Ze moeten het zelf ondervinden. En nog steeds gaat het stelen door. Stelletje ongedierte.

Bianca
woensdag 24 juni 2020 21:45

Ik ben dezelfde mening toegedaan. Opsluiten en liefst in een isoleercel. Deze mensen moet voor een periode van de samenleving uitgesloten worden. En dan hopelijk komen ze tot besef wat ze ons als surinamers hebben aangedaan. Dan moeten ze uit die isoleercel en kunnen ze zich gaan voegen met de rest van de gedetineerden in de normale cellen voor 25 jaar lang. Stelletjes boeven. Dit is het volk uitbuiten en uitmoorden. Volksmoordenaars zijn ze. Alles wat ze van ons hebben afgepakt moeten de rechter ook terugnemen. Dan pas weten ze echt wat armoede zal betekenen. Strontzakken bij elkaar.

Zwartje
woensdag 24 juni 2020 23:07

Boefdraad, minder eten zou goed voor je zijn. In de nor gaat het wel lukken. Je wordt daar schroefdraad.

Hadji
woensdag 24 juni 2020 23:38

Haha.woei..ye kier mi. Boeffie word schroeffie.. Ze moeten op een strafkamp. Werken in de zon en daarna terug naar hun cel in boeven kleding. Zodat iedereen ze ziet werken . Al het gestolen geld terug naar de burgers zodat de mensen weer hun suiker en brood kunnen betalen.

Johan
woensdag 1 juli 2020 23:04

Niet alleen in de cel brommen, maar ook veroordelen tot terug betalen , zijn bezittingen verbeurd verklaren, auto’s in beslag nemen. Crimineel geen boef. Minimaal 20 jaren.
Klootzakken.Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen