Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname, de laatste reizigers met KLM en SLM richting Nederland

Geplaatst

op

Gisterenavond vertrokken de laatste reizigers vanuit Suriname richting Nederland. KLM heeft hiermee haar laatste vlucht met passagiers uitgevoerd. Er zullen vanuit Nederland voorlopig geen vliegtuigen meer landen op Zanderij. Suriname heeft het luchtruim gesloten voor vliegverkeer. Enkele reizigers geven voor hun vertrek nog een reactie op de zorgwekkende situatie omtrent COVID-19.

32 Reacties

32
Reageer op dit artikel

1000
Mark uit België

Er zijn nog heel veel gestrande reizigers over de hele wereld
De regering in Nederland heeft een site geopend voor mensen die in de problemen zitten door geschrapte vluchten of gesloten grenzen kunnen zich melden op de website bijzonderebijstandbuitenland.nl.wel moet je betalen niet gratis. 300 binnen Europa. 900 euro buiten Europa. Dus zit je nog in een land en je wilt terug naar nl ga naar hun website

Kavita Sewcharan

Laatste reizigers? Er zitten nog heel wat gestrande reizigers in Suriname die maar steeds van het kastje naar de muur gestuurd worden! Niets is waar van dit nieuwsbericht

Kishun

Ik zou 9 april terug naar Nederland vliegen met de klm. En nu beweert klm dat de laatste reizegers van uit Suriname vertrokken zijn. Het is niet waar ik en nog velen zitten vast in Suriname. En ik moet notabene in Nederland zijn voor mijn medicatie en controle bij de specialist klm moet zorg dragen dat ik zo snel mogelijk kan vertrekken uit Suriname.

SIMMY

Weet je wel hoeveel mensen nog in Suriname zitten die weg willen maar niet weg kunnen. KLM laatste vlucht hoezo? We wachten op zanderij e er is geen plek.de vliegtuigen zijn vol. Denk dat er meer vliegtuigen hier moeten komen en snel ook want we hebben onze ticket met zuur verdiende geld gekocht. Was geen drugs geld. Hard voor gewerkt en gespaard voor zo een dure ticket. En wat willen ze. Mij hier achter laten. Nee hoor. We willen weg maar de kisten zitten vol.en als 1 persoon besmet is in het vliegtuig, dan worden wij allemaal besmet aan boord… Lees verder »

Guno

@Sewcharan,waarom ben je nog in Suriname dan?. De mensen die nu weg zijn, zijn mensen die al in Nederland hadden moeten zijn.maar doordat Suriname het luchtruim heeft gesloten kon KLM die mensen niet wegbrengen. Nu komt KLM met lege vliegtuigen uit Nederland die gestrande laatste mensen ophalen. Jou ticket is waarschijnlijk nog niet vervallen e je dacht je blijft nog. En Ja dan heb je zeker een oproep gehad je te melden en als jij niet wilt weggaan.. langer bent gebleven. Dan is een ander op jou stoel weggegaan. En klaag dan niet. Want jij bent niet ingestapt. Ik zit… Lees verder »

Shirley

Ik moest16mrt terug, kreeg een nieuwe ticket vertrek 28mrt.
Hoe kan het dan dat er geen vluchten meer zijn.

Mijke

Haha.. wat een grap. Dit zijn echt niet de laatsten. Zitten nog honderden suri Nederlanders in suriname. Degenen die nu al terug moesten, zijn zij van wie dus de vakantie of verblijf verlopen zijn. die Zijn terug gehaald. Wat gebeurd met zij die volgend week of volgend maand het land moeten verlaten omdat vakantie of verblijf verlopen is. Want corona is zekers niet binnen een maand voorbij..

Agnes Kroon

Mijn dochter zit in Suriname zij ga straks Nederlandse tijd 10 uur 24 maart vliegen naar huis met tui die halen nog mensen op deze dag 2 vliegtuigen gelukkig kon nog mee met deze vlucht tui heb er alles aan gedaan super bedankt tui👍

Joop

Goede regels in Suriname? Verslaggeefster op 75 cm!!!!!!

Roxane

Wie zijn er allemaal nog in Suriname die weg willen. Hebben jullie wat gehoord en zo ja. Wanneer. Ik heb niets gehoord en ik word ook van jasje naar muur gestuurd.

Willy

Joop in Suriname hebben ze geen corona. Zijn de buitenlanders hebben corona. Dus daar staan de buitenlanders op 1 hoop bij elkaar. Als je corona wilt is het juist daar met zn allen in 1 vliegtuig. Hoe dom kan je zijn.

Carmelita

God wat ben ik blij dat ik deze stress niet hebt. Ik zou naar Suriname gaan voor de wandelmars. Gelukkig was ik nog hier toen Suriname zei geen vliegtuigen meer naar Suriname nu zou ik schijten met die lange stres rijen van zanderij

Kavita Sewcharan

@guno pardon?! Mijn moeder is al dagen aan het rond bellen en gaat elke dag naar SLM / KLM kantoor het enige wat ze te horen krijgt is dat ze moet wachten tot ze opgeroepen wordt, fijn voor jou dat jij terug bent bij je vrouw en kinderen zo zou mijn moeder ook heel graag terug bij haar gezin willen zijn!

Jack

Het is absoluut niet waar dat dit voorlopig de laatste vlucht van KLM was. 24 maart komt er nog een vlucht uit SU van KLM.
En de laatste mevrouw die geïnterviewd werd, heeft volkomen gelijk. Meer begelijding. Water, mondkapjes misschien een broodje geven. Je staat daar toch lang te wachten voordat je ingecheckt bent.

Indira

De minister van buitenlandse zaken heeft op t nieuws doorgegeven dat de passagiers zich moeten registreren via een speciale site.

Briggit

Mijn vader en zijn begeleiders gaan nu met Tui weg.wel onvoorbereid.Maar hun moesten 20 maart vertrekken .heb ze op alle site opgegeven. En veel bellen naar Tui.me vader zat daar zonder medicijnen Het is wel een hele rommeltje .maar ja over 9 uurtjes zijn ze in Nederland

Jeffrey

KLM vliegt nog een week richting Su.

Chintia

Is een chaos. Zonder corona staat men al uren in de rij. Nu met Corona dan man je je voorstellen wat we meemaken. Was ik maar thuis gebleven in Holland. Het strest behoorlijk. Het meeste wat ik erg vind denk is mensen die zonder medicijnen zijn.

C.M Frederiks

Wij heb een vliegticket van TUI Vertrekdatum 30 maart. Nog steeds beweert TUI ze ons 30 maart komen ophalen. Hebben aangegeven dat we eerder terug willem. Wordt niet op gereageerd. Nu kan je via: Het nieuwe gezamenlijke platform http://www.bijzonderebijstandbuitenland.nl is een unieke gezamenlijke aanpak van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen. Zoekt u hulp? Registreert u zich Registeren kan alleen als je niet via een reisorganisatie bent gekomen of je reis is geannuleerd . Onze reis is nog niet (nog) niet geannuleerd. Wordt dat wel gedaan dan ben je verplicht om 300 euro te… Lees verder »

Sandra

Beste mensen,

Het ligt niet aan KLM. De Surinaamse regering bepaald tot wanneer KLM mensen mag ophalen!

De Surinaamse regering maar dat geldt ook voor andere landen bepalen het beleid en of ze wel of niet het luchtruim openhouden voor vertrekkende passagiers.

Sarah

Medicijnen zal nu al schaars, Nederland moet ons helpen, als mijn tante geen medicijnen heeft gaat overlijd ze !!!!!!

Odette

Er zijn nog heel veel mensen gestrand in Paramaribo waaronder mijn zus. Capricho Tours doet niets voor haar en KLM wijst naar hen als reisagent. Ze had een ok vlucht voor zondag 29 maart maar die vlucht is gecanceld. Ze heeft het via via vernomen. Capricho Tours heeft haar niet op de hoogte gebracht dat de vlucht is gecanceld. Nu heeft ze heel veel stress.

Kenki

Gelul allemaal! Ik ga ook de 28 ste vertrekken uit paramaribo. En de 28 st e is de laatste vlucht dus ik weet niet waar dit nieuws vandaan komt.

Willem

Hallo onderdanen, ik zijne majesteit willem elkander, zal jullie weer naar Nederland terug vliegen met een militair transport vliegtuig de Hercules….we nemen 1 ding..de h-bom. ( Atoom b. ) Voor wij landen in Suriname. Moeten we helaas dat ding op sur. De hoofd stad laten vallen….kom niet te laat bij de airport… groetjes van Willem

Dennis

Dennis ik moet 30 april terug is r dan een KLM vlucht

Nathalie

Daarom als ik naar Suriname ga koop ik me ticket rechtstreeks bij de KLM online. Dan moeten ze je helpen als er problemen zijn. Koop jij je ticket bij een tussen persoon dan verwijzen ze je in tijden van nood naar je tussen persoon. Het is goedkoper online en bij problemen ben jij de eerste die ze moeten helpen.

Ann.

Ik begin me zorgen te maken,ben in Nederland gestrand,heb een moeder van 86 in Suriname,is er nog een mogelijkheid voor de in Nederland gestrande dat zij naar huis kunnen?

Voorzitters vereniging

@Ann bel naar de Surinaamse consulaat in Nederland of België.
Vraag ze hoe je naar huis moet gaan. Met welk vliegtuig maatschappij ben he gekomen? Bel ze op. En bel familie in Suriname dat ze naar he moeder kijken of de zorgdienst huisarts van je moeder in ergste geval.succes en wel thuis .

Louise

Nee.Regering in Nederland heeft het niet goed gedaan zegt die man, Niemand luistert in Nederland daarom staan jullie hutje mutje daar op Zanderij! Mensen gebruiken hun hersenen in Nederland en in Suriname niet.Die intervieuwster staat op halve meter afstand. Die dame heeft een masker maar heeft het op half zeven hangen en zegt dat mensen geen afstand houden. COVIDIOT!
DE MENSHEID IS ZO STERK ALS DE ZWAKSTE SCHAKEL!

Alwin

Het is natuurlijk heel erg dat er zoveel mensen overlijden, maar wat ze er vaak niet bij vermelden is dat die mensen vaak al ernstig ziek waren, wat het natuurlijk niet minder erg maakt. Ik vind dat de mensen elkaar erg bang maken maar vind ook dat de media daar een grote rol in speelt. De grote meerderheid van de mensen komen er met milde klachten mee weg.. Het wrange er aan is dat er nooit is ingegrepen door Europa, dat de Europese maatschappijen al in januari stopten met naar China te vliegen maar de Chinese maatschappijen konden gewoon op… Lees verder »

Lammert

En hoe verder met de gestrande Surinamers in Nederland, website consulaat ligt plat, verder geen informatie op het internet te vinden. Telefonisch ook onbereikbaar!

Daniël

Lammert bel naar de SLM in Suriname of Nederland.de KLM vliegt met lege vliegtuigen naar Suriname. Net zo goed kunnen ze gestrande meenemen in ruil voor kerosine. Een deal met ze sluiten. Het zijn spannende dagen. Bel overal iemand moet toch iets doen voor de Surinaamse mensen die gestrand zijn. Wie weet wat? Mensen kom zeg iemand moet toch wel wat weten.Advertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen