Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname..CLO-Leider Hooghart teleurgesteld in Miskin: “Ik heb hem altijd ondersteund”

Geplaatst

op

Img 6e764416fe08 1

Acht van de veertien bestuursleden van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), hebben een motie van wantrouwen tegen voorzitter Hooghart aangenomen.

De uiteindelijke wens van het 8-tal is om binnen drie maanden een nieuwe leider te kiezen voor de landsdienarenvakbond.
Hooghart zegt de motie niet te hebben gezien en geeft aan dat de voorzitter niet door een motie van wantrouwen afgezet kan worden.

“Als je vindt dat je het vertrouwen hebt opgezegd in de voorzitter dan moet jij opdonderen. Wat hebben ze ooit gedaan?” Vraagt Hooghart zich af.
“Een bende verraders die wil vreten uit de vleespotten van de VHP.”

Over Michael Miskin, die tot voor kort nog Hooghart’s vertrouwsman was zegt hij; “Ik heb hem altijd ondersteund. Zelfs in de tijd dat de toenmalig president Bouterse hem niet meer wilde handhaven in het kabinet, heb ik achter hem gestaan. Nu de rest van het bestuur dit doet sta je tegenover mij, dan ben jij hoofdmatador verrader”.
Hooghart benadrukt,
“Ik heb hem altijd gezegd dat hij na mij de voorzitter zal worden. Maar hij vindt dat hij oud en blind wordt. Dus hij wil nu al aanzitten, maar dan verkoop je je vriend toch niet?”

Img 83dd024f5e1a 1
Micheal Miskin

Hooghart die formeel tot 2022 aanzit als voorzitter van de CLO, heeft zaterdag vervroegde verkiezingen aangekondigd. Deze zullen in december worden gehouden. Hooghart geeft aan zich herkiesbaar te stellen.
“Als ze het bestuur willen overnemen, moeten ze vechten en a feti no sa keba; wi o feti te na einde. Meki den kon mi e wakti den. Laten de verraders met een tegenlijst komen dan kom ik met de mijne. We zullen zien wie gaat winnen”. aldus de duidelijk geïrriteerde Hooghart.

Culturu.com—Ferdinand Louis

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bad boy
maandag 27 juli 2020 14:52

Wat wil deze man nog meer hebben, je zit nu thuis met een vorstelijke beloning eind van de maand waarvoor jij ook niets deed en heb gedaan, voor de ambtenaren, jij was ook één van de kontlikkers van DDB, dus meneer de idioot achterlijke domme opa ga maar lekker met je kleinkinderen knikkeren of fietsen, joe dong racist dat je bent.

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 21:59

Geef de mens macht en je ervaart hoe de mens werkelijk in elkaar zit. Een generatie (21jrn) in een leiding gevende functie is te lang. het geeft aan dat de organisatie niet vooruit gaat maar achteruit. Er is geen enkele verandering in visie van deze organisatie t.o.v. 1999. Stilstand roest en dat is CLO overkomen. Loonsverhogingen is alles dat hij door de jaren heen heeft weten te bewerkstelligen. Notabene pas wanneer anderen verhoging hadden gekregen kon hij iets forceren. is dat het werk van een vakorganisatie? samen heulen met de mensen die aan de macht zijn om zijn voordeel te… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 22:08

Deze organisatie verdiend een leider uit deze tijd en niet een rond de tijd van de huidige. een leider die begrijpt dat als mijn mensen onder mij het goed hebben, dan heb ik het automatisch ook goed. Hopelijk dat er onder hen die de afzet procedure hebben ingezet, er een zit die de tijd van de geest weet in te schatten en bereidt is daadwerkelijk op te komen voor de belangen van de ambtenaren. Geld moet er zijn, maar geld is niet alles. Opkomen voor rechtvaardige waardering en benoeming, zaken die fout gaan binnen staatsbedrijven en ministeries, durven aan te… Lees verder »

Rama
vrijdag 31 juli 2020 21:21

Hoogie is niets meer dan een gefrustreerde zwarte racist. De kwaliteit van zijn bijdrage in het parlement was altijd nul komma nul. Het wordt hoog tijd dat Hoogie verwezen wordt naar Huise Ashiana of het PCS.

Donn
zaterdag 1 augustus 2020 06:48

“Laten de verraders met een tegenlijst komen dan kom ik met de mijne. We zullen zien wie gaat winnen”. Grootspraak van een machtsgeile oude gek. Hooghart was en is de grote saboteur binnen de CLO. Deze man is letterlijk “de vijfde colonne” binnen de CLO. Voor de mensen die het niet begrijpen. Hooghart dwarsboomt de vereniging waar hij de voorzitter van is. Hooghart diende de belangen van de NDP en niet van de CLO. Hooghart is de Judas onder de Judassen. In goed Surinaams zegt men. Hooghart naai CLO staande. Bouterse roofde de staatskas leeg en Hooghart dwarsboomde elke redelijke… Lees verder »

Donn
zaterdag 1 augustus 2020 07:38

“Laten de verraders met een tegenlijst komen dan kom ik met de mijne. We zullen zien wie gaat winnen”. Grootspraak van een machtsgeile oude gek. Hooghart was en is de grote saboteur binnen de CLO. Deze man is letterlijk “de vijfde colonne” binnen de CLO. Voor de mensen die het niet begrijpen. Hooghart dwarsboomt al 10 jaren de CLO waar hij nu nog de voorzitter van is. Hooghart diende de belangen van de NDP en NIET van de CLO. Hooghart is de Judas onder de Judassen. In goed Surinaams zegt men. Hooghart naai CLO staande. Bouterse roofde de staatskas leeg… Lees verder »

Donn
zaterdag 1 augustus 2020 07:39

Als assembleelid was zijn bijdrage zoals bekend nul komma nul. Maar een domme zandzak als Hooghart met zíjn spraakgebrek werd ook vaak uitgelachen, omdat het uitspreken van twee zinnen al een zware bevalling voor deze miskleun is. Dus weg ermee. De vorige CLO voorzitter Rusland wees onlangs in een interview erop dat Hooghart de CLO vakbond in de assemblee helemaal niet vertegenwoordigde maar gewoon voor spek in de assemblee zat maar aan het einde van de maand wel minimaal twee salarissen ontving.
Wat doe jij met al dat geld Ronald?
Bier drinken? Gokken? Hoereren?
Jang bojo en blaka mindrie?

Grace
zaterdag 1 augustus 2020 16:23

Typisch zo’n machtsverslaafde krabita. Als je het niet meer kan, niet meer wil of je eigen agenda wil volgen dan moet je maar opkrassen Ronald.
De CLO is niet jou prive speelgoed.
Het gaat om mensenlevens en carrières. Onderwijzers zijn mede opvoeders van een bevolking.
En o.a. voor deze opvoeders (CLO vakbondsleden) moet Ronald Hooghart opkomen.
Geld graaien, de kont van Mummie Bevel kussen, porie sopie drinken en bojo (? ) eten moet je maar in prive tijd doen Ronald.

abooi
vrijdag 7 augustus 2020 10:41

Geïrriteerd?
Ronald? CLO is niet jou privé club.
Je voldoet nu niet als voorzitter van deze vakbond maar eigenlijk voldeed je al niet meer sinds je naar Bouterses en de NDP pijpen danst. Na tien jaar duidelijk de judas te hebben uit gehangen is het nu tijd om te gaan en een jonger capabel persoon deze bond te laten leiden. Met jou 3 maand salarissen en 2 pensioenen redt je het wel Hooghart. Ga thuis groenten planten en kippen kweken.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen