maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname-China banden versterkt: Santokhi keert hoopvol terug

lees ook ...

Veiligheidsplan voor scholen

Een schoolsafety training is georganiseerd door het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het United Sta...

President Chandrikapersad Santokhi is veilig teruggekeerd in Suriname na een vruchtbaar staatsbezoek aan China. Op de Johan Adolf Pengelluchthaven werd het staatshoofd met militair eerbetoon ontvangen door verschillende hoogwaardigheidsbekleders, waaronder minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo, minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Parmanand Sewdien, en districtscommissaris van Para Marlene Joden.

Het staatsbezoek aan China heeft een belangrijke mijlpaal gemarkeerd in de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en China. President Santokhi heeft tijdens zijn bezoek verschillende hooggeplaatste Chinese functionarissen ontmoet, waaronder president Xi Jinping.

Hoogtepunten van het bezoek waren onder meer de ondertekening van bilaterale overeenkomsten en samenwerkingsverbanden tussen Suriname en China, evenals het aftekenen van de schuldherschikking.
Terug in Suriname kijkt de president terug op een succesvolle reis en is hij optimistisch over de verdere versterking van de banden tussen Suriname en China.

De resultaten van het bezoek zullen naar verwachting bijdragen aan de verdere ontwikkeling en welvaart van Suriname, met interesse van verschillende Chinese bedrijven om te investeren in het land. Naast President Santokhi waren onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), first lady Melissa Santokhi – Seenacherry en een technische delegatie vanuit het Kabinet van de President aanwezig tijdens het staatsbezoek. De komende dagen zal de samenleving nader worden ingelicht over de resultaten van dit belangrijke bezoek.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname-China banden versterkt: Santokhi keert hoopvol terug