Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname, Brunswijk : “Werken naar een smooth overgang”

Geplaatst

op

Img 14008a36d7ac 1

De nieuwe coalitie is continu in onderhandeling is met de president en er worden afspraken gemaakt voor een vlotte overgang. Brunswijk zegt dat ze aan een “Smooth” overgang werken en er nog niet helemaal uit zijn. “We gaan die zaak heel voorzichtig overnemen.”

“Een kat in het nauw maakt rare sprongen,” zegt ABOP-leider Ronnie Brunswijk.
Hij benadrukt dat ze niets geheimzinnigs willen doen. “We zijn bezig te praten om te kijken wat de wensen zijn van de president , dus wat hij precies wil.
We zijn er nog niet uit”.

Over gratie is er volgens de ABOP-leider op geen enkel moment tijdens de besprekingen met president Desi Bouterse gesproken.
“We hebben zoveel keren met de president gesproken, maar er is nooit een woordje gerept over gratie.” Strafvervolging of het decemberproces zou nimmer aan bod zijn gekomen tijdens de gesprekken.

Wat wel wordt besproken is over mensen die nu bepaalde posities bekleden en dat bij de wisseling van de wacht geen heksenjacht plaatsvindt op deze functionarissen.

Hij wijst erop, dat al beloven de nieuwe coalitie-leiders iets dat niet kan, de rechterlijke macht is daar. “Als Surinamer willen wij ons inzetten dat de overgang smooth gaat.” Hij voegt eraan toe dat deze coalitie conform de afspraken met het volk zal werken.

Culturu.com —Ferdinand Louis

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ettie
vrijdag 26 juni 2020 12:08

Wat de gratie betreft. Wie zijn kont verbrandt moet op de blaren zitten.

Carl
vrijdag 26 juni 2020 14:41

Het Assembleevoorzitterschap is ondanks naar uitgekeken niet bekend gemaakt.
Wat mij betreft heel goed te begrijpen. Niet alleen competitie maar ook representatie moeten hierbij bekeken worden. Aan zij die hierover gaan zeg ik “Take Your Time Do It Right”.

Zwartje
zaterdag 27 juni 2020 12:31

Smooth naar overgang your ass. Hebzucht, greedy hoe debiel zijn jullie. Ellendelingen. Eigen belang voorop dan dat van het land en volk, net als Bouta ass.

Laatst bewerkt op 13 dagen geleden door Zwartje


Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen