zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname boekt succes op 7e China International Import Expo

lees ook ...

Santokhi roept op tot levend houden herinnering mijnrampslac...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een emotionele oproep gedaan om de herinnering aan de slachtoffers van de mijnramp in Matawai levend te houden. Tijdens de staatsbegrafenis op woensdag 6 decem...

Minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aan het hoofd gestaan van een team dat Suriname vertegenwoordigd heeft op de 7e China International Import Expo (CIIE). De beurs, die van 5 tot 10 november 2023 in Shanghai werd gehouden, biedt Surinaamse ondernemers met exportcapaciteiten naar China en andere Aziatische landen een platform om hun lokale producten te promoten en omzet te vergroten.

Het ministerie van EZ heeft de volle ondersteuning gehad van de ambassade van China in Paramaribo. Op de CIIE werden onder meer Surinaamse pindakaas, hout, wijn, sappen, frisdranken, mineraalwater, cosmetica, vis en visproducten geëxposeerd. Daarnaast werden mogelijkheden op het gebied van toerisme, destinaties en business investment belicht.

De booth van Suriname, die was ondergebracht bij het Caricom-paviljoen, trok veel belangstelling van geïnteresseerde zakenlui. De minister van Handel van China, Wang Wentao, heeft de Surinaamse delegatie uitgenodigd voor een “matchmaking”-gesprek, waarbij de aangeboden producten en de investeringsmogelijkheden van Suriname uitgebreid werden besproken.

Minister Kuldipsingh, die bij de openingsceremonie van de CIIE aanwezig was, benadrukte dat er een goede zakelijke handelsrelatie tussen Suriname en China bestaat. Suriname moet op een positieve manier worden uitgedragen en goed gebruik maken van de afzetmogelijkheden die China biedt om zodoende de lokale productie te verhogen en export te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname boekt succes op 7e China International Import Expo