maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname bijna in startblokken voor covid-19 vaccinatiecampagne

lees ook ...

Huize Betheljada krijgt financiele bijdrage van Binnenlandse...

Het personeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken hield enige tijd geleden een cookouteen cook out. Hun bedoeling was om instellingen die wel iets extras konden gebruiken te gedenken. Stichti...

Suriname is zo goed als klaar om te beginnen met het vaccineren tegen Covid-19. Het is alleen nog wachten tot de mensen die zich met het vaccineren zullen bezighouden, getraind zijn. Dit zei minister Ramadhin gisteren.

Afgelopen maandag heeft de WHO het AstraZeneca vaccin goedgekeurd waartoe de eerste partij vaccins die Suriname van Barbados heeft gekregen ook behoort. Suriname krijgt heel gauw ook nog vijftigduizend vaccins van India. Ook de covax vaccins die Suriname al in een vroeg stadium van de pandemie had ‘besteld’ komen midden maart aan waardoor er geen stagnatie zal ontstaan tijdens de vaccinatiecampagne.

De eerste vijfhonderd mensen zullen ingeënt worden met de vaccins die Suriname van Barbados heeft gekregen waarbij frontliniewerkers voorkeur krijgen. Minister Ramadhin pint zich niet vast op een startdatum, omdat de voorbereiding van de personen die de vaccinaties moeten toedienen aan de bevolking, goed moet zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname bijna in startblokken voor covid-19 vaccinatiecampagne