vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
3
(2)

Suriname biedt steun aan multinationale veiligheidsmissie voor Haïti

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft deelgenomen aan de virtuele interventie tijdens de Zevende Bijeenkomst van de Hoofden van Regeringen over Haïti en de Bureauvergadering van de Conferentie van Hoofden van Regeringen met de Eminent Persons Group (EPG). De ontmoeting, gehouden op vrijdag 5 januari 2024, behandelde cruciale zaken met betrekking tot Haïti.

Santokhi werd bijgestaan door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), en Caricom-ambassadeur Chairmè Haakmat-Konigferander. Tijdens de bijeenkomst heeft President Santokhi zijn oprechte felicitaties overgebracht aan president Mohamed Irfaan Ali van Guyana, die onlangs het voorzitterschap van de Caricom heeft aanvaard.

Het staatshoofd van Suriname benadrukte het belang van een duidelijk plan voor de kwestie Haïti, met name het instellen van een coördinatiemechanisme. Hij stelde voor om een platform op te zetten voor coördinatie met alle betrokken instellingen, zodat gecoördineerde initiatieven genomen kunnen worden richting Haïti.

President Santokhi pleitte voor betere coördinatie op het gebied van veiligheid en deelde mee dat Suriname bereid is een veiligheidsmacht ter beschikking te stellen voor deelname aan de multinationale veiligheidsmissie voor Haïti. Hij benadrukte het belang van samenwerking met een helder plan, één agenda en één strategie vanuit het coördinatieplatform.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname biedt steun aan multinationale veiligheidsmissie voor Haïti