zondag 24 september 2023
27.7 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname bevestigt sterke vriendschap met China tijdens ontmoeting in Caricom-top

lees ook ...

Discipline en doorzettingsvermogen essentieel voor succes in...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op 15 september 2023 een project gelanceerd voor omscholing en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de COVID-19-pandemie hun...

Tijdens de 45ste Caricom Heads of Government Meeting in Port of Spain, Trinidad en Tobago, heeft Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een ontmoeting gehad met Hua Chunying, de Assistent Minister van Buitenlandse Zaken voor Latijns-Amerika van China. Tijdens de ontmoeting werd de sterke vriendschappelijke relatie tussen Suriname en China benadrukt door minister Ramdin.

Tijdens de bijeenkomst zijn verschillende onderwerpen besproken. Onder andere de lopende projecten van China in Suriname op het gebied van landbouw, het ‘Safe City’-programma en infrastructuur kwamen aan bod. Minister Ramdin benadrukte ook het standpunt van Suriname met betrekking tot het ‘One China-beleid’. Hij benadrukte dat de kwestie rond Taiwan een interne aangelegenheid is van China, die in een vreedzame dialoog besproken kan worden.

Bij de ontmoeting waren ook Surinames Caricom-ambassadeur Chairmè Haakmat-Konigferander en de ambassadeur van de Volksrepubliek China voor Suriname, Han Jing, aanwezig. De Chinese minister sprak haar waardering uit voor de goede relatie met Suriname en verklaarde dat Suriname de beste vriend van China is in de regio.

Ze gaf ook aan dat China steun zal blijven bieden op het gebied van financieel-economisch herstel en schuldherschikking. De Chinese bewindsvrouw nodigde minister Ramdin uit voor een bezoek aan China. Beide partijen benadrukten dat de goede relaties in de komende periode verder zullen worden geïntensiveerd en verbeterd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname bevestigt sterke vriendschap met China tijdens ontmoeting in Caricom-top