maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname betuigt sympathie aan Arabische Emiraten na drone-aanval

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

Namens de Surinaamse gemeenschap heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) de sympathiebetuiging overgebracht aan de regering en bevolking van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar aanleiding van de terroristische aanval op de Abu Dhabi National Oil Company op 17 januari. Bij deze drone- aanval zijn drie mensen om het leven gekomen, zes mensen gewond geraakt en zijn explosies veroorzaakt bij de Mussafah brandstofdepot van Abu Dhabi.

‘Deze terroristische aanslag onthult eens te meer dat terrorisme een aanhoudende bedreiging vormt voor de veiligheid van alle burgers van de internationale gemeenschap. Een gemeenschap die geen grenzen, religie of nationaliteit kent’ aldus de bewindsman.

In zijn schrijven aan Abdullah bin Zayed Al Nahyan, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE, gaf minister Ramdin aan dat de Surinaamse overheid met klem terrorisme in al zijn vormen en manifestaties veroordeelt en drong bij de internationale gemeenschap erop aan om eensgezind in te zetten om deze plaag uit te roeien. De minister besloot met het betuigen van oprechte deelneming aan de families die hun dierbaren hebben verloren.

Momenteel wordt in het commerciële centrum van de VAE, Dubai, de Expo 2020 gehouden waar Suriname ook aan deelneemt. De VAE-autoriteiten hebben geen aanval daar gemeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname betuigt sympathie aan Arabische Emiraten na drone-aanval