zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname betuigt medeleven met getroffen Eiland

lees ook ...

Rekenkamerverslag 2022 aangeboden aan DNA voorzitter

Conform artikel 151 van de grondwet en artikel 35 van de wet Rekenkamer Suriname 2019 is het Rekenkamerverslag over het dienstjaar 2022 op donderdag 29 maart 2023 over- handigd aan de voorzitter van D...

President Chandrikapersad Santokhi  heeft in verband met de vulkaanuitbarsting op Saint Vincent & the Grenadines vrijdag 09 april 2021, namens de regering en de bevolking van de Republiek Suriname zijn medeleven betuigd aan de regering en de samenleving van het eiland. Dit vanwege de desastreuse impact van de explosieve uitbarsting van de La Soufriere vulkaan.

Het staatshoofd heeft schriftelijk aan  premier Ralph Gonsalves meedegedeeld dat we sympathie en solidariteit tonen aan iedereen die getroffen is door zo een calamiteit. St.Vincent & the Grenadines mag altijd rekenen op ondersteuning vanuit Suriname. Daarom heeft het staatshoofd gevraagd naar een lijst van benodigdheden die het land nodig heeft zodat Suriname in staat is op nationaal niveau een hulpactie op touw te zetten.

Rondom de vulkaan die al een tijdje actief was werd een zone afgezet als verboden terrein. In het Noorden van het eiland werden er duizenden mensen geëvacueerd. De autoriteiten aldaar hebben vier cruiseschepen ingezet om de bewoners naar omliggende eilanden te brengen als Antigua, Barbados,Saint Lucia en Greneda. Op St.Vincent & the Grenadines zelf zijn er ook schuilplaatsen waar men naar geëvacueerd kon worden. Het eiland telt 100.000 inwoners en heeft sinds 1979 geen vulkaanuitbarsting meer gehad.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname betuigt medeleven met getroffen Eiland