zaterdag 24 september 2022
33.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname betaalt rente schuld bij CBVS

lees ook ...

Rodabaan gemaaid door Buurtbewoners Zorg en Hoop

Buurtbewoners van Zorg en Hoop hebben op zaterdag 17 september vanaf de ochtenduren tot in de late middag maaiwerkzaamheden verricht op het speel- en voetbalveld nabij de Rodabaan.  Buurtmanager Ch...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft de afgelopen week de afgelopen week een deel van de rente die de Staat Suriname schuldig is aan de CBvS, betaald. De Staat heeft daar grote schulden en aan de verplichte rentebetalingen is nu voldaan. Het geld kwam vrij door de herstructurering van de staatsschuld.

Bij een overeenkomst van 1 november 2019 gaf de Staat de royalties van Grassalco in bewaring aan de CBvS. Door onder andere de betere structurering van de staatsschuld, kwam er USD 20 miljoen oftewel SRD 411 miljoen beschikbaar voor de Staat. Met deze vrijgekomen middelen werden de verplichte betalingen van rente aan de CBvS gedaan. Afgesproken is dat ten minste de rente op al die schulden betaald wordt, met een minimum bedrag van SRD 300 miljoen.

Door beter bestuur komt er geld vrij, en dat geld is nodig voor het herstel van de economie. Op langere termijn is dat in ieders voordeel, op korte termijn merkt de bevolking helaas niet veel van dat geld. Langzaam maar zeker zal de betere financiële vooruitzichten merkbaar worden door de bevoking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname betaalt rente schuld bij CBVS