maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname bespreekt duurzame energieprojecten met Power China

lees ook ...

Oproep tot stopzetten van woekerwinsten op tweedehandse band...

De Economische Controle Dienst (ECD), onder leiding van Pertap Goerdayal, heeft aangekondigd dat tweedehandse autobanden, die momenteel voor gemiddeld SRD 700 en meer verkocht worden bij bandenzaken, ...

Op dinsdag 2 april 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi de onderhandelingen met Power China, een vooraanstaand Chinees staatsbedrijf gespecialiseerd in energieoplossingen, voortgezet om de energievoorziening in Suriname te verduurzamen. De gesprekken, bijgewoond door uitgebreide delegaties van zowel de Surinaamse overheid als Power China, concentreerden zich op het snel implementeren van alternatieve energieoplossingen die zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk zijn.

Power China, bekend om zijn succesvolle zonne-energieprojecten, stelde voor om binnen 18 maanden de elektriciteitsvoorraad aanzienlijk te verhogen door zonne-energie. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken, is aan Surinaamse zijde een gespecialiseerd technisch team opgericht. Dit team, bestaande uit vertegenwoordigers van onder meer de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Financiën en Planning, evenals diverse energieautoriteiten, zal de voorgestelde projecten grondig evalueren op juridische, technische en economische haalbaarheid.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, een kernlid van het onderhandelingsteam, toonde zich optimistisch over de voortgang. Hij benadrukte het belang van energie-efficiëntie en kondigde aanpassingen in het tariefstelsel aan, gericht op het verlichten van de financiële last voor kleinverbruikers, terwijl grootverbruikers, zoals hotels en supermarkten, meer gaan bijdragen.

President Santokhi onderstreepte de urgentie van het opstarten van deze energieprojecten om te zorgen voor een stabiele, hernieuwbare energievoorziening in Suriname. Hij benadrukte het belang van transparante communicatie en gunstige financieringsvoorwaarden voor de projecten, die de potentie hebben om duizenden extra huishoudens van elektriciteit te voorzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname bespreekt duurzame energieprojecten met Power China