maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname bereikt Tier-1 status in mensenhandelrapport van de VS

lees ook ...

Leden CHS en OKB beëdigd door president Santokhi

Op basis van grondwettelijke bevoegdheid zijn leden en plaatsvervangende leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) beëdigd op het presidentieel paleis, door pr...

Na jaren van wisselende beoordelingen tussen Tier-3 en Tier-2 in het jaarlijkse mensenhandelrapport van de Amerikaanse regering, heeft Suriname dit jaar voor het eerst de Tier-1 status bereikt. Dit betekent dat het land voldoet aan alle minimale vereisten voor de aanpak van mensenhandel. Inspecteur Letitia Pinas, hoofd van de TIP Unit van het Korps Politie Suriname (KPS), werd maandag in Washington geëerd als een van de tien ‘TIP Helden’ van dit jaar voor de uitzonderlijke prestaties van haar afdeling. Tijdens een ceremonie op het State Department ontving zij een award uit handen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken.

Korpschef Bryan Isaacs, die aanwezig was bij de presentatie van het TIP Rapport 2024 op de Amerikaanse ambassade, sprak zijn tevredenheid uit over de prestatie van de TIP Unit en de waardering voor inspecteur Pinas. “Dit is een erkenning van de stappen die de Republiek Suriname heeft gezet om onze inspanningen op het gebied van mensenhandel te verbeteren,” aldus Isaacs.

Volgens Isaacs is de stijging naar Tier-1 het resultaat van hard werken door verschillende instanties, met de afdeling Trafficking in Persons, het Openbaar Ministerie en het KPS aan de voorhoede. De korpschef benadrukt dat de nieuwe status moet worden behouden en verder verbeterd: “We moeten ervoor zorgen dat we van goed naar beter gaan.”

De korpsleiding zal, na grondige bestudering van het TIP Rapport 2024, besluiten hoe het anti-mensenhandelbeleid en de aanpak verder zullen worden ontwikkeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname bereikt Tier-1 status in mensenhandelrapport van de VS