maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtelling: ABS begint veldwerk

lees ook ...

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere get...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk om alle gebouwen in Suriname – met uitzondering van de afgelegen gebieden – digitaal te registreren.

De negende volks- en woningtelling staat gepland voor het derde kwartaal van 2024, maar het veldwerk, uitgevoerd in teams, is al gestart op 22 januari en zal doorgaan tot 31 mei. De veldwerkers, werkend in paren, trekken eropuit om gebouwen in de kustvlakte te registreren.

Naomi Caupain, manager van het Census kantoor, legt uit dat ze observeren welke objecten zich in een straat bevinden en aantekeningen maken over bewoonde en leegstaande woonhuizen, bedrijfsgebouwen en gebedshuizen. Ze noteren ook de fysieke conditie van deze objecten.

Het is belangrijk op te merken dat dit voorbereidend werk niet de daadwerkelijke telling betreft, maar dient om een overzicht te krijgen van het aantal huishoudens in Suriname en om de werklast voor het censusgebeuren te bepalen. Caupain benadrukt dat doorgaans geen interactie met bewoners vereist is, maar in sommige gevallen kan aanvullende informatie nodig zijn waarbij medewerking van bewoners wordt gevraagd. Ze doet een beroep op de samenleving om hieraan mee te werken.

Indien een huisnummer ontbreekt, zullen de veldwerkers dit navragen. Als er geen mensen aanwezig zijn op het adres, zullen ze informatie registreren over de kenmerken van het huis. ABS-medewerkers zijn herkenbaar aan T-shirts met het ABS-logo en een badge, en hun voertuigen zijn voorzien van het ABS-logo op de voorruit. Tijdens het veldwerk maken ze gebruik van tablets, maar alleen voor digitale registratie en niet voor het maken van foto’s van de objecten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtelling: ABS begint veldwerk