woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
1
(1)

Suriname bereidt zich voor op klimaatverandering met nieuwe water level stations

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

Overal ter wereld zijn de effecten van klimaatverandering merkbaar. Het is cruciaal dat Suriname zich kan aanpassen aan en anticiperen op deze veranderingen. In dit kader is de Waterloopkundige Dienst Suriname (WLA) begonnen met het opnieuw installeren van Automatische Water Level Stations (AWLS) om de waterstanden van de rivieren in Suriname nauwlettend te monitoren. Op 21 november 2023 werd een AWLS officieel in gebruik genomen te Apoera, in aanwezigheid van de minister van Openbare Werken en een delegatie van de UNDP. Dit project wordt ondersteund door het Global Climate Change Alliance Suriname (GCCA+) Phase 2-project, gefinancierd door het United Nations Development Programme (UNDP) en de Europese Unie (EU).

Districtscommissaris van het ressort Kabalebo, Josta Lewis, benadrukte dat het gebied bij hevige regenval onder water komt te staan. Een Automatisch Water Level Station (AWLS) komt dan goed van pas, omdat het tijdig informatie kan verstrekken over neerslag en waterstanden, wat essentieel is voor het nemen van voorzorgsmaatregelen.

Minister Riad Nurmohamed benadrukte het belang van gegevensverzameling. Met deze data kan een vroegtijdig waarschuwingssysteem worden opgezet. De verzamelde informatie zal niet alleen nationaal, maar ook internationaal beschikbaar zijn. Verder benadrukte de minister het belang van het informeren van de gemeenschap, met name de jeugd, over de functie van deze stations en hoe de verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt voor hun directe omgeving. Tot slot bedankte de minister de UNDP en de EU voor hun investeringen in het domein van Openbare Werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname bereidt zich voor op klimaatverandering met nieuwe water level stations