Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname kiest nieuwe president en vicepresident

Geplaatst

op

Img 6541

De verkiezing van de Surinaamse president en vicepresident zal op maandag 13 juli plaatsvinden.

Chan Santokhi als presidentskandidaat voorgedragen door de VHP, geniet de steun van alle coalitiepartners. Vooralsnog is het de ABOP- partijleider Ronnie Brunswijk die zich over minder dan een week, de nieuwe vicepresident van de Republiek Suriname mag noemen.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carl
dinsdag 7 juli 2020 12:44

Het baart mij zorgen dat men bij de ABOP maar niet kan (wilt) inzien dat naast competenties, reputatie en representatie wel degelijk een rol spelen bij het selecteren van kandidaten voor hoge functies die het land moeten besturen en vertegenwoordigen. Het verloten van auto’s en geldbedragen doet daar niets van af. Ik hoop van harte dat de andere coalitiepartners omwille van het land en de samenleving dit niet zullen toelaten. Laten wij a.u.b een land inrichten dat klaar is voor nu en de toekomst.

Sylvana Larijn
dinsdag 7 juli 2020 13:04

Hoop dat men er goed over na denk dat Brunswijk geen VP kan worden. Hij zal wel een goed mens zijn
Maar communicatie is ver te zoeken en dat zal hij zelf toch ook moeten in zien. ABOP heeft genoeg capabele mensen die de functie kunnen bekleden

boekoetoe
dinsdag 7 juli 2020 13:09

goedmiddag , santokhi als president en brunswijk als vp niet geschikt ,dan maar liever bouta en adhin.

Bajo
dinsdag 7 juli 2020 16:50

Bravo. Je gaat niet een vice president kunnen zijn. Ivm justitiële redenen .. iedereen kan een president worden ook brunsi maar veroordeelde mogen niet

F L Gravenberch
zondag 12 juli 2020 21:01

Merkwaardig🤔🤔
Wel aanstelling van een MP en VP op een moment dat er nog moet worden overeen gestemd over leden van de ministerraad.Advertentie

Suriname

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname

Geplaatst

op

Dons 2

De stichting d’ONS(duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname) werkt vanaf 2006 aan de duurzame ontwikkeling van Suriname door uitwisseling van kennis en ervaring door Nederlandse en Surinaamse bedrijven, NGO’s en particulieren.

Vanaf 2008 organiseert de stichting jaarlijks een landbouw congres in hotel Torarica met behulp van Nederlandse bedrijven en diverse Surinaamse partners. Dit jaar kon het congres niet doorgaan vanwege de covid-19 uitbraak. De uitreiking van de awards en het prijzengeld gaat wel door en zal plaats vinden in de week van tien oktober op locatie bij de winnaars. De bedoeling van de award is om de kleine duurzame landbouwers een schouderklopje te geven en om de samenwerking tussen hen te stimuleren alsook rolmodellen te presenteren.

Het vorig jaar waren Green Grow Garden van Radj Bisessar, Saba Farm te Redi Doti en Spirits Grun2 de winnaars. De awards en het bijbehorende prijzengeld van Duizend, vijfhonderd en tweehonderd en vijftig euro wordt dit jaar wederom ter beschikking gesteld door de Nederlandse sponsors Koppert Cress en Rijkzwaan. Voor klein landbouwers die aan duurzame teelt doen en kans willen maken op een award, is er nog mogelijkheid tot inschrijven op de website van de stichting www.stdons.nl – culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname…..Ronnie Brunswijk zal voor het eerst waarnemen als president

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 08 At 00.57.23

Op zaterdagochtend vertrekt President Santokhi richting buurland Guyana en keert zondagmiddag terug.

Een mooie gelegenheid voor het voeren van bilaterale gesprekken. Er zullen namelijk in Guyana, een aantal CarIbische leiders aanwezig zijn voor de bijwoning van de inauguratie van het nieuwe Guyanese staatshoofd.

De Vice-President Ronnie Brunswijk zal dan de scepter zwaaien in Suriname tijdens de afwezigheid van Santokhi. Voor Santokhi zal dit zijn eerste buitenlands optreden zijn. Hij zal worden vergezeld door mevrouw Santokhi en de minister Albert Randin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Volgens de President is onder de huidige omstandigheden geen ruimte voor een grote delegatie.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen