vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname bekijkt nogmaals kiesstelsel

lees ook ...

VIDS draagt bij aan bewustwording jonge Surinamers over Inhe...

In verband met de 'Srefidensi maand' heeft stichting Bromki Fu Tamara VIDS gevraagd om als eerste op twee scholen cultuurinfosessies over Inheemse volken te verzorgen. Een van deze scholen was O.S. To...

Preident Santhoki heeft op 13 oktober 2023 jongstleden tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de Grondwet van de Republiek Suriname en de Kiesregeling het parlement toegesproken. Het kiesstelsel is al jaren een punt van discussie, zowel in als buiten het parlement. Velen hebben het als onrechtvaardig ervaren. De zetelverdeling was onevenredig.

Nu het Constitutioneel Hof een besluit heeft genomen is Suriname verplicht om de wijzigingen door te voeren. Organisaties en instanties hebben voorstellen gedaan. De president is ervan overtuigd dat de regering alles in zijn vermogen heeft gedaan om verkiezingen te houden in 2025.

Goedkeuring van de ontwerpwet door De Nationale Assemblée is cruciaal om daadwerkelijk hiermee te starten. Het staatshoofd benadrukt de goede reputatie die Suriname heeft op dit gebied. “Dit moeten wij gezamenlijk zo houden en waar mogelijk samen verbeteren”, zegt het staatshoofd. Hij is ook zeer erkentelijk voor de eenheid die het parlement getoond heeft bij het voorbereiden van deze ontwerpwet. Alle fracties hebben meegewerkt aan een gezamenlijk voorstel.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname bekijkt nogmaals kiesstelsel