Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname: Avondklok per direct van 20:00 uur tot 05:00

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

President Chan Santokhi heeft het uitgaansverbod per direct bijgesteld van 20:00 uur naar 05:00 uur. Deze maatregel heeft het staatshoofd zojuist bekendgemaakt in zijn toespraak in verband met de COVID-19-pandemie. “De regering is zeer bezorgd, velen van u zijn dat ook; we hebben weliswaar nog niet het kritieke punt bereikt, maar we gaan daar niet op wachten. We mogen geen situatie krijgen die we niet het hoofd kunnen bieden,” zei de president.

De regering is daarom genoodzaakt om de maatregelen te verlengen met nog twee weken en die gelden van 10 tot en met 23 augustus. “Doen we het niet, dan voorzien we een verdere escalatie van COVID-19 in ons land met negatieve gevolgen op het persoonlijke, maatschappelijke en economische vlak,” zei de regeringsleider.

Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:
Maatregel 2:
Verplicht dragen van mond- neusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij het betreden van openbare ruimten.

Maatregel 3:
De opening van restaurants en andere eetgelegenheden wordt zoveel als mogelijk beperkt tot afhaal service, met uitzondering van restaurants met terrassen, waar men met inachtneming van de algemene maatregelen de fysieke afstand en de hygiëne kan garanderen;

Maatregel 4:
Samenscholingen van groepen van meer dan 5 personen, behalve voor werk of onderwijs, religieuze bijeenkomsten en uitvaarten, zijn verboden. Het samenscholingsverbod voor meer dan 5 personen is van toepassing op feesten, inclusief huisfeesten, laat het staatshoofd weten. .

Voor bijeenkomsten voor werk- of onderwijsdoeleinden, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten geldt een maximum aantal van 50 personen in groepen van 5, met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

Uiteraard zal scherp worden opgetreden tegen individuen en organisaties die zich niet houden aan de verplichte voorzorgsmaatregelen.

Maatregel 5:
Alle sportscholen en centra zijn tot nader order gesloten. Ook contactsporten zijn niet toegestaan;

Alle sportactiviteiten die in de buitenlucht plaatsvinden mogen uiteraard plaatsvinden, gezien de buitenlucht bijdraagt tot de versterking van de gezondheid. Onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan.

Maatregel 6:
Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten wordt gehandhaafd, evenals de handhygiëne en het dragen van mond- en neusbedekking door alle aanwezige personen;

Maatregel 7:
Alle besloten faciliteiten zoals casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, waaronder Suribet, bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten;

Maatregel 8:
Markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond- en neusbedekking verplicht voor eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne;

Maatregel 9:
Het onderwijsproces blijft gehandhaafd met inachtneming van de door het Ministerie ontwikkelde COVID-19-preventie protocollen.

De komende twee weken zal het toezicht op de naleving op de maatregelen drastisch worden verscherpt door de politie, waarbij beboeting bij niet naleven zal worden toegepast.

We gaan het virus alleen kunnen overwinnen wanneer we ons houden aan de verplichte maatregelen, en ik herhaal, wanneer we op elkaar letten, en wanneer we onze eigen verantwoordelijkheid dragen.

“Vrijheid komt met verantwoordelijkheid, normalisering komt met verantwoordelijkheid. COVID-19 beheersen komt met gedeelde en gezamenlijke verantwoordelijkheid. We gaan het samen doen, voor ons allen, voor onze kinderen, voor ons geliefd land Suriname,” zei de president in zijn toespraak tot de natie.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bear
dinsdag 11 augustus 2020 18:32

Waarom denken mensen dat je een virus kunt overdragen, terwijl een virus niet levend is? We worden onnodig bang gemaakt. De overheid veroorzaakt heel veel stress. Als je stress en angst ervaart door corona, komt dit omdat je het zelf veroorzaakt en te weinig onderzoek hebt gedaan. Ik verzin dit niet en ik ben ook geen complotdenker.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen