maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname actualiseert nationale strategie voor biodiversiteit in Nairobi

lees ook ...

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevest...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze ...

Tijdens de recente 4e Subsidiary Body on Implementation (SBI) vergadering in Nairobi, Kenia, heeft Suriname verslag uitgebracht over de geactualiseerde Nationale Strategie voor Biodiversiteit en Actieplan (NBSAP). Deze update, die is afgestemd op het mondiale Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework (GBF), bestrijkt de periode 2024-2030. “Suriname is verheugd aan te kondigen dat wij met succes ons NBSAP hebben bijgewerkt,” verklaarde Iemdaad Rodjan, waarnemend onderdirecteur Leefomgeving en Ecosystemen van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). “Dit document is zorgvuldig ontwikkeld in overeenstemming met besluit 15/6 van de VN-biodiversiteitsconferentie.”

Het geactualiseerde NBSAP omvat vier strategische pijlers en twintig nationale doelstellingen die gericht zijn op het behoud van biodiversiteit en duurzame ontwikkeling. Volgende maand zal Suriname de update op hoog niveau presenteren aan de President en alle relevante belanghebbenden, waarna het officieel zal worden aangenomen. Vervolgens wordt het ter goedkeuring voorgelegd aan het Verdrag inzake Biologische Diversiteit (CBD) voordat de COP 16 inzake Biodiversiteit aanvangt in oktober 2024 in Cali, Colombia.

Met deze update benadrukt Suriname haar toewijding aan het VN-biodiversiteitsverdrag en streeft ernaar de elementen van het NBSAP te integreren in toekomstige nationale ontwikkelingsplannen. De doelstellingen richten zich op de periode 2024-2030, met acties die de weg vrijmaken voor blijvend biodiversiteitsbehoud en duurzame ontwikkeling op de lange termijn. Suriname bevestigt haar inzet om samen te werken met alle landen om de wereldwijde biodiversiteit te beschermen en te behouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname actualiseert nationale strategie voor biodiversiteit in Nairobi