Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname aangekondigde protestactie bij het regeringsgebouw afgeblazen

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 17 At 19.13.13

In het afgelopen weekend werd het Surinaams volk opgeroepen, om vanmorgen omstreeks 9 uur deel te nemen aan een protestactie bij het regeringsgebouw. Men zou protesteren tegen de handhaving en het aantrekken van NDP’ers binnen de nieuwe regering van Suriname. De demonstratie is vanmorgen op het laatste moment afgeblazen.

Volgens actievoerder Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, is vanwege het stijgend aantal corona besmettingen in het land, besloten om af te zien van dit protest. Wel verschenen vanmorgen enkele personeelsleden van het Surinaamse postbedrijf (Surpost) op de lokatie waar het protest gepland was, maar hun verschijning had te maken met het vragen van aandacht voor hun problemen, met betrekking tot salarisbetalingen. In de buurt van het regeringsgebouw waren ook nog wat andere personen aanwezig. Ook was de politie ter plekke, om de situatie in de gaten te houden.

F09da911 358e 4103 B859 2dad43a80878
Stephano ‘Pakittow’ Biervliet

De actie werd afgeblazen door Suriname’s bekende activist Pakittow, die zei over het niet doorgaan van de actie, het volgende:
“Suriname helaas moet ik jullie teleurstellen over de protest actie van vandaag. Ik heb mijn broeders en zuster lief en vanwege de covid-19 dat heel erg serieus is ,gaat de protest actie van vandaag niet meer door. Maar bij deze vraag ik de Vice-President om de mensen van het verleden niet te sleuren in hun nieuwe regering. Suriname eerst dan de rest.“

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra
maandag 17 augustus 2020 23:03

SURINAME eerst. I love su. We willen terug naar su. Dus hopelijk is een protest actie in het vervolg niet nodig.

fabeltjeskarant
dinsdag 18 augustus 2020 08:00

Juist, de regering zit er amper een maand en hou aub allemaal op met klagen. Steun je president, help hem en doe iets wat goed is in plaats van alleen maar te klagen. Het beest Bouterse die nog 20 jaar heeft er een puinhoop van gemaakt en die lieten jullie 10 jaar zitten. Hij zou nog 20 jaar in Suriname de bak in moeten, in Nederland wacht hem nog 11 jaar gevangenis, zijn zoon zit in het buitenland in de gevangenis, en zijn klein zoon gebruikte hij om stemmen te stelen. Die man willen we toch niet terug ? Of… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen