Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinam Airways vliegt weer non-stop naar de VS

Geplaatst

op

door
Surinam Airways heeft de dienst naar Miami weer heropent. Na lang overleggen en een aantal aanpassingen in de veiligheid heeft de SLM weer toestemming om direct naar Miami te vliegen. Vanaf 1 september moet de dienst weer operationeel zijn.

Afgelopen donderdag tekende Brian de Souza, waarnemend directeur van de Burger Luchtvaart Veiligheidsautoriteit Suriname (CASAS) de Memorandum of Agreement met de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA). Dit gebeurde op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. De ondertekening is het resultaat van een jarenlange inspanning van CASAS voor het verkrijgen van de LPD-status voor de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven. Deze LPD-status geeft aan dat het laatste punt van vertrek, in dit geval de luchthaven van Paramaribo, voldoet aan de veiligheidseisen. Hier stelt de Verenigde Staten hoge eisen aan en daar waren nog wat aanpassingen voor nodig. Zo is onder andere de omheining van het luchthaventerrein aangepast.

De eerste vlucht die zal vertrekken is een charter. Daarna zullen er drie commerciële vluchten worden uitgevoerd. Voorwaarde voor het in stand houden van deze lijn is wel dat de bezetting winstgevend genoeg is. “Als wij na zes maanden beslissen om niet meer rechtstreeks te vliegen, moet het niet verrassend zijn. Als het niet rendabel is, zullen wij het toestel tijdelijk eruit halen. Wij moeten rekening houden met de financiele positie van het bedrijf. Wij krijgen geen subsidie en moeten onze eigen boontjes doppen”, aldus SLM directeur Robbi Lachmising.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

president krijgt twee monumenten als verjaardagskado

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Russische delegatie brengt bezoek aan Suriname

Geplaatst

op

door

Zowel vice-president Michael Ashwin Adhin als minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is tevreden met het werkbezoek dat een delegatie uit Rusland onlangs aan Suriname heeft gebracht. Tijdens dit bezoek voerden beide regeringsfunctionarissen gesprekken op diplomatiek niveau. De Russische delegatie stond onder leiding van de niet-residerende ambassadeur van Rusland in Suriname, Sergei Akopov, die in Brazilië zijn standplaats heeft. Akopov deed Suriname aan met een team van handelsrepresentanten en de vertegenwoordigers van het Russische conglomeraat Rostec. Onder Rostec ressorteren ruim 700 bedrijven en volgens vice-president Adhin en minister Hoefdraad zijn er hierdoor ruime mogelijkheden om zaken te doen.

Volgens vice-president Adhin hebben de 700 bedrijven die in Rostec verenigd zijn oriëntatiemogelijkheden op heel wat gebieden in Suriname. De vice-president stelt dat van Surinaamse zijde alle gebieden waar er mogelijkheden zijn om zaken te doen met de delegatie besproken zijn. Hij zegt dat met zich dan ook verder gaat oriënteren. De vice-president denkt dat vanwege Surinames behoefte er een koppeling gemaakt kan worden met het bedrijfsleven in Rusland zodat die kan nagaan hoeveel ze hier kunnen investeren.

Adhin benadrukt dat de Russische delegatie praktisch ingesteld is, wat betekent dat men zo snel mogelijk zaken wil doen. “Ze willen zien wat Suriname te bieden heeft en waar er braakterrein ligt voor hun investeerders.” Volgens de vice-president is er danook sprake van een korte termijn implementatie. Hij zegt dat Suriname heel veel mogelijkheden heeft, maar dat ons land vooral op zoek is naar projecten met een grote spin-off naar de regio. De vice-president noemt in deze de agrarische sector. Hij benadrukt dat Suriname met een partner als Rusland, een groot land met grote investeerders, een heel andere snelheid van ontwikkeling kan krijgen.

De aanwezigheid van de Russische delegatie in Suriname betrof een tegenbezoek nadat minister Hoefdraad in september het Europese land aandeed. Verder is het een vervolg op het bezoek van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov eerder dit jaar aan ons land. Volgens de Surinaamse bewindsman is het van belang dat Suriname haar vleugels verder uitslaat in relaties. Minister Hoefdraad zegt dat Suriname een zeer interessant land blijft, nu nog meer vanwege de enorme olie- en gasvondsten voor de Cuyanese kust. Hierdoor zal er niet alleen sprake zijn van een stuk economische bedrijvigheid, maar ook de mogelijkheid om andere zaken te ontwikkelen. De bewindsman benadrukt daarom dat Suriname deze momenten echt moet aangrijpen. Hij geeft aan dat er niet alleen met de Surinaamse overheid gesprekken zijn gevoerd, maar ook met de private sector en de hoop is erop gevestigd dat men snel tot concrete zaken kan komen.

Lees verder

Meest gelezen

X