zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(2)

Surinam Airways lijkt niet uit de problemen te komen

lees ook ...

Nieuwe schoolcampus in Para bespaart reistijd voor honderden...

Zeshonderd studenten uit de districten Sipaliwini, Brokopondo en Para hoeven niet langer naar Paramaribo te reizen voor middelbaar onderwijs. Ze zullen nu tien uur per dag besparen die anders aan reiz...

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij(SLM) is nog niet uit de problemen. Het bedrijf wijst de coronacrisis aan als de schuldige. Vluchten naar Amsterdam en Miami zijn nu opgeschort tot nader orde. De ANVR heeft al de gelden van de niet uitgevoerde vluchten teruggevraagd volgens de afspraken. Ook eist de organisatie zekerheid ten aanzien van de overige vluchten.

“Juist nu in vakantietijd worden vele gezinnen gedupeerd die op bezoek naar familie gaan.” Er wordt in de pers gewag gemaakt van het feit dat de prijzen van  tickets naar Suriname ongecontroleerd stijgen bij de KLM.

“Er dient vooral een goede reorganisatie plaats te vinden, maar dat zal wel weer niet gebeuren. Want dit soort bedrijven is te afhankelijk van politieke vriendjes. De mensen die er werken, hebben vaak hun baan gekregen doordat ze verbonden zijn met de partijen aan de macht. Die cultuur moet eerst drastisch veranderen.” Dit is de reactie van Vincent Soekra voorzitter van de Vereniging Ons Suriname.

Eerder garandeerde de luchtvaartmaatschappij  dat er gewerkt werd aan een plan voor de voortzetting van het bedrijf en dat men kon rekenen op de vluchtuitvoering.  De geruchten dat vluchten in het hoogseizoen geannuleerd zouden worden, werden ontkent. “Als de luchtvaartmaatschappij naast het niet uitvoeren van vluchten de passagiers ook nog eens niet de (wettelijk verplichte) terugbetaling aanbiedt, dan is het een valide vraag of het voortbestaan van de luchtvaartmaatschappij in gevaar is waardoor zowel passagiers als ANVR-leden zwaar worden gedupeerd”, aldus de brancheorganisatie.

In de brief van de ANVR aan de directie van de luchtvaartmaatschappij vraagt de brancheorganisatie duidelijkheid te geven over het voortbestaan van de luchtvaartmaatschappij. “Wij begrijpen dat hierin belangrijke keuzen moeten worden gemaakt en veel stappen moeten worden gezet, maar het in onzekerheid laten van passagiers over hun spaargeld waarmee zij hun vakantie hebben betaald is onaanvaardbaar”. Ook restitutie wordt gevraagd via BSP binnen zeven dagen.

Verschillende scenarios worden uitgewerkt. De SLM vraagt passagiers contact op te nemen met het agent waar de reis is geboekt.

De luchtvaartmaatschappij adviseert passagiers vanuit Amsterdam om contact op te nemen met het reisbureau waar is geboekt of met de general sales agent van de airline in Nederland: APG Nederland: +1 31 (020) 3161902, of via het e-mailadres slm.reserveringen@apg-nl.nl.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinam Airways lijkt niet uit de problemen te komen