dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinam Airways gaat ook vanuit Curacao Vliegen

lees ook ...

NCCR: urgente voorbereidingen nodig voor aanhoudende zware r...

Suriname wordt momenteel geconfronteerd met een aanzienlijke toename van regenval, volgens de Meteorologische Dienst Suriname. De overgang van El Niño naar La Niña draagt bij aan deze situatie, wat vo...

Een delegatie van Surinam Airways is van 16 tot 19 april naar Curaçao geweest in het kader van een eigen vloot te hebben, nieuwe bestemmingen toe te voegen en  middelen om de productie te verhogen. Curaçao wordt gezien als een strategische partner en destinatie om de  groeistrategie van Surinam Airways in te zetten.

De Surinam Airways delegatie bestond uit acting CEO Steven Gonesh, Coördinator Corporate Planning/Commerciële Zaken, Angela Landbrug en President Commissaris, Ganesh Laigsingh.

Op de eerste dag werd een bezoek gebracht aan: Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA), de Curaçao Tourism Board en lokale reisagenten. Centraal stond het verkrijgen van vrijdomsrechten vanuit Curaçao waarbij er besproken is in welke mate de groeistrategie van de Surinam Airways zou kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Curaçao.

De volgende dag is de delegatie ontvangen door de Minister- President Gilmar Pisas en zijn kabinet. Verder waren aanwezig, de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, de Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, de directeur van het Ministerie van Vervoer, sector sector verkeer en Vervoer, Giselle Hollander, de directeur van Curaçao Civil Aviation Authority, Peter Steinmetz, Consul-Generaal van Curaςao, Christa Zuiverloon en de woordvoerder van de Minister-President, Roxiene Albertiene.

Door de SA delegatie is de Company profile gepresenteerd waarbij ook de groeistrategie is besproken. Partijen waren voorstaander van het uitdiepen van de samenwerking. Als eerste wil men vanuit Curaçao een aantal destinaties te bevliegen. De vrijdomsrechten zullen worden herzien zodat Suriname vanuit Curaçao een aantal routes aan hEt bestaande netwerk kan toevoegen. Daarbij zijn er routes genoemd als Curaçao-Miami, Curaçao-Port au Prince en Curaçao- Santo Domingo. Ook de route Paramaribo-Curaçao- Amsterdam was een route die toegejuigd werd. En voor de route PBM-Cur-MIA zal er in de nabije toekomst een MOU getekend worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinam Airways gaat ook vanuit Curacao Vliegen