Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ziekenhuizen niet meer in trek voor Filipijnse verpleegkundigen

Geplaatst

op

Omdat de Surinaamse Dollar in waarde is gezakt gaat een groot deel van de Filipijnse verpleegkundigen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) terug naar hun eigen land.

De verpleegkundigen krijgen minder USD voor de Surinaamse dollars die zij als loon ontvangen. Hierdoor is het voor de Filipijnse verpleegkundigen niet meer loonzaam om in Suriname als verpleegkundige aan het werk te gaan.

Algemeen Directeur Antoine Brahim erkent het probleem en is niet in staat de groep verpleegkundigen een salarisverhoging te geven. Zoekend naar een oplossing wordt er druk gewerkt aan het trainen en scholen van meer verplegend personeel uit eigen land. Volgens de directeur moeten er nieuwe opleidingen komen om in de toekomst meer personeel aan te kunnen trekken.

De ziekenhuisdirecteur geeft aan de afgelopen jaren erg tevreden te zijn geweest met de bijdragen die de groep verpleegkundigen hebben geleverd aan de gezondheidszorg. Het personeel heeft geleerd hoe andere verpleegkundigen vanuit het buitenland werken. Volgens Brahim doen de Surinaamse verpleegkundigen niet onder, alleen moeten zij leren efficiënter te gaan werken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |