Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ziekenhuizen niet meer in trek voor Filipijnse verpleegkundigen

Geplaatst

op

Omdat de Surinaamse Dollar in waarde is gezakt gaat een groot deel van de Filipijnse verpleegkundigen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) terug naar hun eigen land.

De verpleegkundigen krijgen minder USD voor de Surinaamse dollars die zij als loon ontvangen. Hierdoor is het voor de Filipijnse verpleegkundigen niet meer loonzaam om in Suriname als verpleegkundige aan het werk te gaan.

Algemeen Directeur Antoine Brahim erkent het probleem en is niet in staat de groep verpleegkundigen een salarisverhoging te geven. Zoekend naar een oplossing wordt er druk gewerkt aan het trainen en scholen van meer verplegend personeel uit eigen land. Volgens de directeur moeten er nieuwe opleidingen komen om in de toekomst meer personeel aan te kunnen trekken.

De ziekenhuisdirecteur geeft aan de afgelopen jaren erg tevreden te zijn geweest met de bijdragen die de groep verpleegkundigen hebben geleverd aan de gezondheidszorg. Het personeel heeft geleerd hoe andere verpleegkundigen vanuit het buitenland werken. Volgens Brahim doen de Surinaamse verpleegkundigen niet onder, alleen moeten zij leren efficiënter te gaan werken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |