Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ziekenhuizen niet meer in trek voor Filipijnse verpleegkundigen

Geplaatst

op

Omdat de Surinaamse Dollar in waarde is gezakt gaat een groot deel van de Filipijnse verpleegkundigen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) terug naar hun eigen land.

De verpleegkundigen krijgen minder USD voor de Surinaamse dollars die zij als loon ontvangen. Hierdoor is het voor de Filipijnse verpleegkundigen niet meer loonzaam om in Suriname als verpleegkundige aan het werk te gaan.

Algemeen Directeur Antoine Brahim erkent het probleem en is niet in staat de groep verpleegkundigen een salarisverhoging te geven. Zoekend naar een oplossing wordt er druk gewerkt aan het trainen en scholen van meer verplegend personeel uit eigen land. Volgens de directeur moeten er nieuwe opleidingen komen om in de toekomst meer personeel aan te kunnen trekken.

De ziekenhuisdirecteur geeft aan de afgelopen jaren erg tevreden te zijn geweest met de bijdragen die de groep verpleegkundigen hebben geleverd aan de gezondheidszorg. Het personeel heeft geleerd hoe andere verpleegkundigen vanuit het buitenland werken. Volgens Brahim doen de Surinaamse verpleegkundigen niet onder, alleen moeten zij leren efficiënter te gaan werken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen