Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ziekenhuizen verantwoordelijk voor grootste vervuiling afvalwater

Geplaatst

op

Uit een studie gedaan door studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is gebleken dat ziekenhuizen in Suriname de grootste vervuilers zijn van het afvalwater. De studenten van de technologische faculteit hebben wetenschappelijk onderzoek gehouden in meerdere afvalwatersystemen in het land.

Ziekenhuizen blijken massaal hun vervuilde water in de open rioolsystemen te lozen. Dit water is sterk vervuild met onder andere bloed, vaste biologische deeltjes, chemische stoffen en bacteriën. De resultaten van het onderzoek zijn donderdag tijdens een tweedaags seminar van de stichting waterforum gepresenteerd. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zou het grootst vervuilende ziekenhuis zijn. Zij lozen het meeste afvalwater en doen dat in de Drambrandersgracht. Het Sint Vincentius Ziekenhuis en het ‘s Land Hospitaal lozen hun afvalwater in de Sommelsdijkse kreek. De studenten die het onderzoek hebben uitgevoerd bevelen aan dat ook ziekenhuizen vaste voorschriften krijgen wat betreft afvalverwerking. Daarnaast zal er ook wetgeving voor gemaakt moeten worden. Zo een vergelijkbare situatie is er momenteel al voor de bouw. Het onderzoek is tot stand gekomen doordat de directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis het probleem zelf als afstudeerproject had voorgesteld aan de universiteit. Volgens hem moeten de ziekenhuizen na het bekend worden van de resultaten besluiten om het afvalwater niet als gewoon afvalwater te beschouwen maar als medisch afval. Voor medisch afval bestaan speciale verwerkingsmethoden.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Ad Maat

    zaterdag 19 november 2016 at 18:46

    Wanneer wij u van technische ondersteuning kunnen voorzien horen wij het graag We zijn al bekend met het AZP en Suriname Zijn er ook gevestigd

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Politie Suriname schiet inbreker neer

Geplaatst

op

By

De politie heeft afgelopen woensdag gericht geschoten op een inbreker die probeerde weg te vluchten voor de politie.

Nadat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt op de Ramlalstraat in het ressort Leiding probeerde deinbreker via een raam weg te komen. Tijdens de vlucht werd de inbreker door de politie verzocht te stoppen. Omdat de inbreker niet reageerde was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor werd de inbreker in zijn rechterbovenbeen geraakt.

De inbreker is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Nadat zijn wonden waren behandeld werd deinbreker in verzekering gesteld.

Lees verder

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |