Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ziekenhuizen verantwoordelijk voor grootste vervuiling afvalwater

Geplaatst

op

door

Uit een studie gedaan door studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is gebleken dat ziekenhuizen in Suriname de grootste vervuilers zijn van het afvalwater. De studenten van de technologische faculteit hebben wetenschappelijk onderzoek gehouden in meerdere afvalwatersystemen in het land.

Ziekenhuizen blijken massaal hun vervuilde water in de open rioolsystemen te lozen. Dit water is sterk vervuild met onder andere bloed, vaste biologische deeltjes, chemische stoffen en bacteriën. De resultaten van het onderzoek zijn donderdag tijdens een tweedaags seminar van de stichting waterforum gepresenteerd. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zou het grootst vervuilende ziekenhuis zijn. Zij lozen het meeste afvalwater en doen dat in de Drambrandersgracht. Het Sint Vincentius Ziekenhuis en het ‘s Land Hospitaal lozen hun afvalwater in de Sommelsdijkse kreek. De studenten die het onderzoek hebben uitgevoerd bevelen aan dat ook ziekenhuizen vaste voorschriften krijgen wat betreft afvalverwerking. Daarnaast zal er ook wetgeving voor gemaakt moeten worden. Zo een vergelijkbare situatie is er momenteel al voor de bouw. Het onderzoek is tot stand gekomen doordat de directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis het probleem zelf als afstudeerproject had voorgesteld aan de universiteit. Volgens hem moeten de ziekenhuizen na het bekend worden van de resultaten besluiten om het afvalwater niet als gewoon afvalwater te beschouwen maar als medisch afval. Voor medisch afval bestaan speciale verwerkingsmethoden.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ad Maat

Wanneer wij u van technische ondersteuning kunnen voorzien horen wij het graag We zijn al bekend met het AZP en Suriname Zijn er ook gevestigdAdvertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen