maandag 25 september 2023
33.1 C
Paramaribo
20.4 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse zangvogelbond na 60 jaar erkend door de overheid

lees ook ...

The Esther Foundation grounds are getting a thorough overhau...

The Esther Foundation's site is currently undergoing a comprehensive cleaning after more than 20 years. Recently, collaboration between the foundation and the Directorate of Public Green and Waste Man...

De Surinaamse Zangvogel Bond (SZB), haast 60 jaar oud, is op vrijdag 14 juli 2023 erkend door de overheid, via het directoraat Sportzaken. De erkenning vond plaats op het kantoor van de Directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw.

Aanwezig was ook het bestuur van de SZB, bestaande uit de waarnemend voorzitter Mohamedshafiek Goelaman, ondervoorzitter Mohamedsafiek Radjab, penningmeester Sobha Bhaggoe, en de onderdirecteur van Recreatie en Sport, Ramon Apoetitie.

Sportzaken heeft eerder al vier andere nationale sportbonden erkend, namelijk SUTHAIBO, E-SPORTS SURINAME, SURINAME POWERLIFTING FEDERATION en de American Football Association Suriname. Voordat de Surinaamse Zangvogel Bond werd erkend, heeft Sportzaken de bond te onder de loep genomen. Het is gebleken dat de zangvogelsport een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers en aanwezigen bij zangvogelactiviteiten.

Er is ook gekeken naar de zorg voor de dieren in deze sport, en het blijkt dat eigenaren deze vogels extra goed verzorgen omdat de gesteldheid van de dieren van groot belang is voor het produceren van klanken en het winnen van prijzen. Als dit niet het geval was geweest, zou de erkenning in het belang van het dier ook zijn afgewezen.

De zangvogelsport draagt bij aan een gedisciplineerde en gezonde levensstijl en aan sportieve en diervriendelijke evenementen waar mens en dier in harmonie met elkaar leven. Daarom heeft Sportzaken, in samenwerking met het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, positief gereageerd op het erkennen van deze bond, aldus de directeur van Sportzaken.

Met de erkenning komt de Surinaamse Zangvogel Bond formeel in aanmerking voor de diensten van de overheid, met name vanuit het directoraat Sportzaken. Dit omvat het faciliteren van sportaccommodaties, sportmateriaal, sportleiders en subsidies, zo sluit de sportdirecteur af.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse zangvogelbond na 60 jaar erkend door de overheid