Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werknemers Surinaamse Waterleiding Maatschappij gaan mogelijk vandaag staken

Geplaatst

op

De medewerkers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) gaan mogelijk vandaag staken. Eerder was er een ultimatum gesteld door de Bond en dat is vandaag verlopen.

Burgers hoeven niet te vrezen dat er geen water uit de kraan zal komen. De werkzaamheden op de productieafdeling zal worden gehandhaafd, aldus bondsvoorzitter Rudi Baarh.

De bond eist voor de werknemers een verhoging van 275 en een toelage van 100 Surinaamse dollar vanaf januari tot en met december. De bond en de directeur van SWM waren dit onlangs overeengekomen, echter is dit door de directeur van SWM weer ingetrokken in opdracht van de staat. De staat is namelijk de grootste aandeelhouder in het bedrijf.

De werknemers komen morgenochtend om zeven uur bij de Vakcentrale C-47 bij elkaar, dan zal er een besluit genomen worden welke stappen zullen volgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen