Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werknemers Surinaamse Waterleiding Maatschappij gaan mogelijk vandaag staken

Geplaatst

op

De medewerkers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) gaan mogelijk vandaag staken. Eerder was er een ultimatum gesteld door de Bond en dat is vandaag verlopen.

Burgers hoeven niet te vrezen dat er geen water uit de kraan zal komen. De werkzaamheden op de productieafdeling zal worden gehandhaafd, aldus bondsvoorzitter Rudi Baarh.

De bond eist voor de werknemers een verhoging van 275 en een toelage van 100 Surinaamse dollar vanaf januari tot en met december. De bond en de directeur van SWM waren dit onlangs overeengekomen, echter is dit door de directeur van SWM weer ingetrokken in opdracht van de staat. De staat is namelijk de grootste aandeelhouder in het bedrijf.

De werknemers komen morgenochtend om zeven uur bij de Vakcentrale C-47 bij elkaar, dan zal er een besluit genomen worden welke stappen zullen volgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen