Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werknemers Surinaamse Waterleiding Maatschappij gaan mogelijk vandaag staken

Geplaatst

op

De medewerkers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) gaan mogelijk vandaag staken. Eerder was er een ultimatum gesteld door de Bond en dat is vandaag verlopen.

Burgers hoeven niet te vrezen dat er geen water uit de kraan zal komen. De werkzaamheden op de productieafdeling zal worden gehandhaafd, aldus bondsvoorzitter Rudi Baarh.

De bond eist voor de werknemers een verhoging van 275 en een toelage van 100 Surinaamse dollar vanaf januari tot en met december. De bond en de directeur van SWM waren dit onlangs overeengekomen, echter is dit door de directeur van SWM weer ingetrokken in opdracht van de staat. De staat is namelijk de grootste aandeelhouder in het bedrijf.

De werknemers komen morgenochtend om zeven uur bij de Vakcentrale C-47 bij elkaar, dan zal er een besluit genomen worden welke stappen zullen volgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

KLM Vlucht vanuit Suriname 24 uur vertraagd

Geplaatst

op

By

Wegens een ‘cockpitprobleem’ is de KLM vlucht van Paramaribo naar Amsterdam (KL 714) op maandag 24 september met 24 uur vertaagd.

Volgens schema zou het toestel maandagochtend rond 07:40 uur landen op Schiphol. Door de 24 uur vertraging zal de Boeing 747 nu op dinsdag 25 september rond dezelfde tijd in Amsterdam aankomen.

De heen vlucht naar Suriname (KL 713) liep vandaag door een lekkage in het toestel ook grote vertraging op. Er moest gewacht worden op een onderdeel. Het vliegtuig had om 11:15 uur moeten vertrekken, maar koos pas dik vijf uur later het luchtruim naar Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Bouterse met spoed naar Cuba vanwege een ernstige complicatie

Geplaatst

op

By

President Desi Bouterse is vandaag met spoed naar Cuba vertrokken vanwege een ernstige complicatie die hij heeft opgelopen. Dit meldt een betrouwbare bron in gesprek met de Surinaamse krant Suriname Herald, die niet bij naam genoemd wil worden.

Op vragen van de krant hebben de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en raadsadviseur Eddy Jozefzoon dit echter ontkend.

De afgelopen maand was het staatshoofd naar Cuba vertrokken voor een herniaoperatie. Naar zijn zeggen, bij zijn terugkomst, is de operatie goed verlopen. Ook werd hij goed behandeld door het medische personeel van Cuba.

Het staatshoofd moest nog drie weken blijven in Cuba na de operatie, zodat er nagegaan kon worden of er enige complicatie was opgetreden.

UPDATE, er is een reactie van het Nationaal Informatie Instituut:
President Desi Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een onjuist bericht van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit berust echter niet op waarheid. President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Lees verder

Meest gelezen