Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse vp Brunswijk maakt zich niet druk over houding Nederland

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk ligt er niet wakker van dat de Nederlandse regering geen contact met hem wil. De vp zegt dat het Surinaamse volk heeft bepaald dat hij nu in de regering zit. In een brief aan de Tweede Kamer heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, onder andere gezegd dat de Nederlandse overheid geen contact zal hebben met Brunswijk, behalve als er een functionele noodzaak is. Reden voor deze beslissing van Nederland is de veroordeling van Brunswijk  in 1999 tot acht jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel.

Volgens Brunswijk is het feit dat het voormalige moederland geen contact met hem wil een interne aangelegenheid van dat land zelf. Zolang de Surinaamse regering niet is ingelicht, zal de vp hierop niet verder op deze kwestie ingaan. Brunswijk vindt dat de houding van Nederland indruist tegen de soevereiniteit van Suriname.

Deze kwestie is volgens de vp besproken binnen de regering en daar heeft hij niet zoveel moeite mee. “Het is een interne aangelegenheid van de Nederlandse regering en hun parlement. Wanneer Suriname een brief krijgt van de minister van Buitenlandse Zaken, zullen we daarop reageren,” zei Brunswijk aan journalisten.

Culturu.com

20 Reacties
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
zaterdag 10 oktober 2020 11:31

Brunswijk vind van alles, maar hij heeft gehandeld in cocaïnehandel. Dat is de reden dat hij nog 8 jaar gevangenis straf moet uit zitten. Het volk kan wel zo doem zijn om hem te kiezen, maar dat wil niet zeggen dat de hele wereld daar anders tegen aan kijkt. Wij hebben gewoon een crimineel in onze politiek zitten die niet zijn straf wenst uit te zietten, maar graag naar andere wijst. Ik vind dat Nederland terecht deze houding aan neemt. Hoeveel mensen heeft die Brunswijk al de dood ingejaagd door zijn drugs handel. Ik begrijp Nederland heel goed dat ze… Lees verder »

Bryan
zaterdag 10 oktober 2020 13:32

Zowel Bouterse als Brunswijk denken onschendbaar te zijn.
Zelfs Gadaffi, El Chapo zijn opgepakt.
Denken die twee dat zij veilig zijn?
Als de VS willen zijn zij in een oogwenk opgepakt.
1 enkele apache met een paar Delta force boys laat heel Suriname spontane schijterij krijgen.
Is een kwestie van tijd.

Trees
zaterdag 10 oktober 2020 14:33

Daarom gaat Suriname niet vooruit

Theo
zaterdag 10 oktober 2020 17:36

De Nederlandse staat heeft zelf meer dan 80 jaar in cocaïne gehandeld en is daar destijds zeer rijk van geworden, net als van alle bauxiet uit Suriname.

Benny
zaterdag 10 oktober 2020 18:28

Beste Theo, van jou verhaal zou ik graag bewijzen willen zien. Als het al waar is ? dan omdat er in Nederland ook wel eens iets is gebeurt moeten deze mannen vrij uit gaan ?
Ik denk dat je het sp[oort kwijt bent want als het zo in de wereld zou zijn dan mogen wij vanaf jou uitspraak doen wat we willen en we worden nooit gestraft.
Gelukkig is het zo niet.

Michel
zaterdag 10 oktober 2020 19:31

Bouterse en Brunswijk, beide zijn voor cocaïne veroordeeld.
Bouterse moet nog voor de December moorden worden veroordeeld.
Brunswijk moet nog voor de gijzeling van de 12 militairen worden veroordeeld. Hij heeft de vrijheid van de 12 militairen beroofd.

Tanga
zaterdag 10 oktober 2020 20:55

Uit de krant. “Ronnie Brunswijk zegt dat het Surinaamse volk heeft bepaald dat hij nu in de regering zit.” Ronnie Brunswijk het is ‘ja’ maar ook ‘nee’. In aanloop naar de verkiezingen begin dit jaar werden er al op digitale media opmerkingen gemaakt over Brunswijk zijn positie in een nieuwe functie indien de ABOP hoog zou scoren. Brunswijk als parlementariër en fractieleider van de ABOP kan wel dacht men. Maar niet als parlementsvoorzitter. En helemaal niet als VP. Door zijn veroordeling in Nederland en Frankrijk (?), Suriname (?) en een aantal misdrijven in de jungle commando periode is Brunswijk “aangeschoten… Lees verder »

Tanga
zaterdag 10 oktober 2020 20:58

Het antecedentenonderzoek vóór zijn beëdiging tot assembleevoorzitter was een big joke. Hetzelfde geldt voor zijn beëdiging tot VP. Toen Santohki eind mei met de ABOP een akkoord maakte om samen te regeren, hoopte hij tevergeefs dat Brunswijk een andere A.B.O.P’er naar voren zou schuiven voor functies als die van Assemblee voorzitter of VP. Het eerste lukte uiteindelijk wel. Marinus Bee is zoals verwacht een uitstekende Assemblee voorzitter. Om het spoor van vernietiging door ellendeling Bouterse stop te zetten, kon Santohki niet anders dan met ABOP, NPS en PL samen te werken. Contacten met het buitenland gaan via het staatshoofd. Dat… Lees verder »

Tanga
zaterdag 10 oktober 2020 21:02

Brunswijk je hebt veel goed te maken met Suriname. Wroko gie a volk. Wroko nanga a volk. Streven naar het presidentschap zal ons land Suriname geen goed doen. Toen Bouterse in 2010 president werd, werd Suriname door andere landen als een paria (verstotene) behandeld. Reden? Vanwege president Bouterse. Die had 11 jaar gevangenisstraf in Nederland tegoed, vanwege grootschalige drugshandel. Moest in eigen land een paar keer voor de rechter verschijnen vanwege de decembermoorden in 1982. Brunswijk wacht hetzelfde van het buitenland mocht hij president van Suriname worden. Het ergste is dat hij daardoor Suriname en haar bevolking net als Bouterse… Lees verder »

Tanga
zaterdag 10 oktober 2020 21:03

Die afgrond heeft meerdere namen. Namelijk faillissement, armoede, ondervoeding, onbetaalbaar geworden boodschappen, heel veel diefstallen, berovingen, vul zelf maar aan.
De marrons en inheemsen worden dan ook heel zwaar getroffen. Wil je dat Ronnie?
Wil jij het presidentschap? Laat dat! Niet doen!
Voor jou is dat een verboden vrucht.

Bosje
zaterdag 10 oktober 2020 21:24

Ze vernietigen het land Surinaamse mensen kijken toe en huilen van de honger slm vroeg 5000 instap geld beveiliging. Iedereen zoekt geld wie gaan ze roven. Surinaamse bank is leeg waar nu?

Roepia
zondag 11 oktober 2020 07:14

Waarom zal hij zich druk maken om nederland hij heeft alles wat zijn hartje begeert, heeft hij trek in een blanke dan laat hij haar of hem overvliegen. Zolang hij maar ,net als die andere idioot vd ndp in su blijft. Interpol opsporing is niet alleen van nederland maar ook van Frankrijk.

antidope
zondag 11 oktober 2020 21:56

Trek in een blanke, dan laat hij eentje overvliegen ? Hoeren ? Dat valt tegen 🥴 🤬. Drugs hoertjes en oude bokken 😱 🤔. Van gekte weten rijken niet meer waar ze hun geld aan uit moeten geven. Dat rover Bouterse dat ook deed is nieuw voor mij.

Pamai
maandag 12 oktober 2020 14:21

“Ronnie Brunswijk zegt er niet wakker van te liggen dat de Nederlandse regering geen contact met hem wil”

Zou ik maar niet doen meneer Brunswijk.
Jij, Santohki en de raad van ministers hebben al genoeg aan jullie hoofden.
Communicatie met het buitenland moet je maar aan Santokhi en Albert Ramdin (BZ) overlaten.

Afgelopen vrijdag werd in de media (o.a. ABC Radio) bekend gemaakt dat onze regering geen idee heeft hoe zij aan de US$ 26 miljoen zal komen om deze maand nog de reguliere aflossing te doen voor de obligatielening van US$ 550 miljoen bij Oppenheimer.

Pamai
maandag 12 oktober 2020 14:22

Kijk Ronnie Brunswijk van het volgende moet je wel wakker liggen. Mede doordat jij en de ABOP in 2010 Bouterse met zijn Nationale Dieven Partij aan de macht hielp, zitten wij als land in deze doffe ellende. De NDP & Bouterse hebben het land eerst middels leningen bij de CBvS en onnodige uitgaven het tegoed van de staatskas naar beneden gebracht. Daarna heben Bouterse & Hoefdraad Suriname met nog 113 kleine en grote leningen opgezadeld. Hoefdraad had hierna nog meer bij de CBvS geleend waarbij hij meerdere keren van vervolging werd gevrijwaard doordat NDP parlementariërs (met een hoofdrol voor de… Lees verder »

Pamai
maandag 12 oktober 2020 14:23

Dus meneer Brunswijk met jouw steun in 2010 aan Bouterses NDP heb jij jezelf vandaag de dag slapeloze nachten bezorgd. Mie brada hoe ga je dit oplossen?

Benny
dinsdag 13 oktober 2020 08:04

Brunswijk de crimineel met jaren lang nog gevangenis straf te gaan boven zijn hoofd, gaat niets oplossen.
Die man weet niets van politiek.
Het is al erg genoeg dat er een stelletje onwetende op die man hebben gestemd.

Claire
dinsdag 13 oktober 2020 20:21

@Benny In het land der blinden is één oog koning. Voor de mensen die dit spreekwoord niet kennen. Brunswijk is hier bij wijze van spreken degene met “één oog” en de mensen die op hem hebben gestemd zijn in dit voorbeeld de “blinden”. Mensen stemmen op mensen die ze kennen. Was al zo met Hindoestanen, Creolen, Javanen en dus ook Marrons. Bij de VHP, NPS etc is dat hopelijk al (uit noodzaak) aan het veranderen. En vergeet niet Brunswijk heeft in jungle commando verband het toen in de jaren 80 tegen Bouterse opgenomen. Brunswijk heeft 2 jaar geleden een MBA… Lees verder »

Laatst bewerkt op 5 dagen geleden door Claire
Claire
dinsdag 13 oktober 2020 20:28

Brunswijk is ook gewoon de ABOP. Je zag dat Brunswijk “tegensprekers” gewoon uit de partij zet en toppers als Marinus Bee (2 universitaire opleidingen) een functie geeft die Brunswijk maar voor één dag had vervuld maar direct de dag erna opgeeft voor een “hogere”. Ronnie Brunswijk en de simpele Marron burgers denken dat wanneer een Marron president van Suriname wordt, Marrons dan door de rest van Suriname als gelijkwaardig worden gezien. Het maakt voor Marrons dus niet uit wie, als er maar snel een Marron president komt. Probeer jij je in de schoenen van een Marron te verplaatsen. Dan zul… Lees verder »

Benny
donderdag 15 oktober 2020 19:12

Brunsie baby, allemaal gaan ze op een dag voor de bijl. Ze kunnen niet meer het land uit. Wie heeft er ooit gehoord van een vieze president die niet eens voor zijn land andere landen kan bezoeken. Dat is gewoon iemand die vleugellam is en helemaal nergens goed voor. Regerings figuren die op de opsporingslijst staan. Dat soort figuren moeten we helemaal niet willen. Hoe kan het toch dat Suriname Nederland niet tegemoet komt hierin. Dan doen ze Suriname zelf en Nederland een groot plezier. En wij kunnen dan op de vrijgekomen plaatsen goede betrouwbare opgeleide mensen ( als die… Lees verder »Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen