woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse voedselindustrie mikt op markt Barbados

lees ook ...

DOE-vertegenwoordiger trekt lijst van A20 bij verkiezingen i...

Wanneer de algemene, vrije en geheime verkiezingen in mei 2025 worden gehouden, zal een vertegenwoordiger van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) de lijst van Alternatief 2...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft op Barbados vruchtbare gesprekken gevoerd tijdens zijn bezoek voorafgaand aan zijn deelname aan de Agri Investment Forum and Expo II te Trinidad. De bewindsman was op het eiland op uitnodiging van premier Mia Mottley. Suriname mikt op de markt van Barbados waar een grote vraag is naar vee, vis- en agroproducten, zegt de minister.

“Tegenwoordig draait alles om voedsel zekerheid en de voedselprijzen in de wereld,” stelt minister Sewdien. Met de minister waren vertegenwoordigers van enkele Surinaamse bedrijven meegereisd zoals de Melkcentrale, Suriname American Industries Ltd. (SAIL), Food and Agriculture Industries N.V.(FAI) en vertegenwoordigers van de Boeren Organisatie waarbij er ook met hen vruchtbare gesprekken zijn gevoerd.

Gebleken is dat de Melkcentrale goede afzet zal vinden voor haar zuivelproducten en is er tevens grote belangstelling voor Surinaamse groente en fruit. “De private sector pakt het van daaruit verder op en de overheid zal de ondersteuning bieden waar nodig,” zegt Sewdien.

Verder zijn er gesprekken gevoerd met de minister van Visserij van Barbados, waarbij de regering van Suriname haar ondersteuning en assistentie heeft toegezegd op het gebied van visgronden en viskeuringen. “Suriname mikt vooral op de markt van Barbados”, geeft de minister verder aan, “de export van vis en garnalen zal het goed doen gezien de goede prijs en de kwaliteit, Suriname zal hiermee op korte termijn van start gaan.”

Barbados is op zoek naar voedsel en heeft zelf weinig landbouwgrond. Suriname heeft de belofte gedaan om gronden beschikbaar te stellen aan boeren van Barbados voor onder andere het fokken van schapen. Ten aanzien van de Brokopondo overeenkomst welke toen getekend werd tussen Suriname en Barbados zijn er gesprekken gaande tussen de staatshoofden van beide landen om een follow-up te geven aan deze overeenkomst.

Samen met de minister van Landbouw van Barbados wordt er gekeken hoe de overeenkomst te continueren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse voedselindustrie mikt op markt Barbados