Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse verpleegkundigen eisen 75 procent loonsverhoging; anders alles plat

Geplaatst

op

Verpleegkundigen Van 's Lands Hospitaal In Gesprek Met Clo Voorzitter Ronald Hooghart

Verpleegkundigen van het ’s Lands Hospitaal eisen van de regering 75 procent loonsverhoging. Bondsvoorzitter Imro Edam heeft de actie van de verpleegkundigen overgenomen en doorgeleid naar Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). De CLO behartigt de financiële aangelegenheden van ambtenaren. Gisteren is een groep massaal getogen naar het CLO-gebouw waar er een spoed vergadering is belegd.

Volgens de verpleegkundigen komen zij niet meer uit met hun salaris. Nadat zij maandelijks de vaste lasten hebben betaald, houden zij reeds in de tweede week, weinig tot niets meer over. “We willen geen verhalen horen van geen enkele regering. We hebben het met zijn allen moeilijk. Zij voelen het niet, want zowel de president als de ministers, krijgen hun volle salaris,” zei Edam.

Hooghart sprak de verpleegkundigen toe en zei, dat de CLO met de vorige regering overeen was gekomen dat de ambtenaren 25 procent loonsverhoging zouden krijgen, maar dat ook de twk van SRD 500 aan het salaris werd gekoppeld. De twk is vanaf juli niet meer uitbetaald. “Als die oktober niet komt, moeten we het voor 15 november krijgen, anders leggen we alles plat,” zei Hooghart.

Echter hebben de verpleegkundigen benadrukt dat zij vasthouden aan een loonsverhoging van 75 procent. Hooghart is het daar niet oneens mee, maar hield de groep voor dat eerst moet worden gewerkt aan het krijgen van de verhoging die met de vorige regering was afgesproken.

Als de verpleegkundigen eind oktober geen verhoging ontvangen zullen zij in actie gaan.  “Als de regering het echt meende met het volk, zouden zij alvast de helft van hun salaris afstaan. Dan zouden wij achter u staan,” is de mening van de groep.

De verpleegkundigen gaven verder aan dat sinds COVID-19, zij onder grote lichamelijke, emotionele en psychische druk hebben gewerkt. Daarom willen zij dezelfde COVID-toelage als de afdeling Triage.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
zaterdag 17 oktober 2020 23:52

Dat is nu net het verkeerde moment op een dergelijke actie te ondernemen.
Nu willen ze geld van een regering die het geld nog niet heeft.
Ontsla een aan paar duizend ambtenaren dan is er weer geld genoeg.

Satist
zondag 18 oktober 2020 04:08

Geen verkeerde moment. Deze regering liegt. Waar is hoefdeaad en al het geld wat gejat is. Deze regering wat doen ze. Niers anders dan familie hoogwaardige posten te geven. Die vrouw van santoki is gelijk getrouwd geld macht en stiekem bellen naar bouterse wat ze moeten doen. Nederland maakt een fout om met santoki te werken. Hij is niet veel beter dan bouterse

Vrouw alma
zondag 18 oktober 2020 04:10

100 procent moeten jullie vragen als anderen 6 posten bekleed voor miljoenen jullie die hard werken dan

Roepia
zondag 18 oktober 2020 09:58

Wordt tijd dar suriname van deze jokers in het land verlost wordt als ze nu vd abop,pl,vhp of ndp zijn.
Die vhper is net zo een grote leugenaar als die ndper.
Beloven heel wat maar komen hun beloften niet na.
Santhoki heeft geen eigen gezin heeft vrouw genomen die al kinderen had, en deze graait er maar op los.
Al deze gasten van de hier boven genoemde partijen,met hun kornuiten,ministers en dna leden
moeten worden opgeruimd.
Srenang moes kre bakka.

Laatst bewerkt op 1 dag geleden door Roepia
Kobie
maandag 19 oktober 2020 02:53

“Actie doorgeleid naar Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO)”

O Gado! “doorgeleid naar Ronald Hooghart” !
Mensen het resultaat wordt hetzelfde als Misikaba’s belofte om binnen 5 jaar van Suriname een tweede Dubai te maken.
Dus geen enkele salarisverhoging voor de verpleging. Nogmaals nul centen !!!
Hooghart zei dat de CLO met de vorige regering overeen was gekomen dat de ambtenaren 25 procent loonsverhoging zouden krijgen.
Met de vorige regering afgesproken???
Waarom vindt Hooghart dat de huidige regering de door Bouterse en Hooghart gebroken beloften voor hen moeten oplossen ?

Kobie
maandag 19 oktober 2020 02:58

“Als de regering het echt meende met het volk, zouden zij alvast de helft van hun salaris afstaan.” Daar ben ik het wel mee eens. Assembleeleden en ministers verdienen meer dan ze op kunnen maken. Hun maand salarissen? Dat zijn bedragen tussen 23000 en 27000 srd. Melvin Bouva alleen verdient zo’n 26594 Srd per maand. Dit is ook zo’n bloedzuiger die niks kan maar wel 2 functies bezet. Zal je ook geen kritiek op Leo Brunswijk of Melissa Santokhi zien geven. Dus assembleeleden en ministers van Santokhi 1 geef het goede voorbeeld door de komende twee jaren minstens 50 %… Lees verder »

Bravo
maandag 19 oktober 2020 10:27

ze verdienen zoveel geld en wat doen ze? het volk schreeuwt dat het niet gaat. deze regering gaat het niet lang maken. hoelang denk je dat hongerige mensen in huis gaan blijven zitten terwijl dieven die de staat hebben bestolen nog vrij rondlopen en sommigen 3 dubbel salarissen verdienen? toch beestachtig. hopelijk kan God ons helpen om 59 olie bronnen te vinden en het volk eindelijk mag meegenieten van Surinaams goed. vooral de klein kinderen gaan het moeilijk hebben voor de schade wat ze nu maken.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen