Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse vakcentrale eist vertegenwoordiging in Raden van Commissarissen op

Geplaatst

op

C 47 Voorzitter Robby Berenstein. Beeld Youtube

De regering-Santokhi heeft zich niet aan gemaakte afspraken met vakorganisaties gehouden. Dit is gezegd op een persconferentie van de vakcentrale 47 (C-47). Voorzitter Robby Berenstein gaf aan dat het de bedoeling is dat bij Raden van Commissarissen (RvC’s) bij staatsbedrijven de vakbeweging ook wordt betrokken. “Binnen C47 hebben we totaal 24 bedrijven, staatsinstellingen, parastatalen, waar we een vakbond hebben en waar we hebben geëist dat wij ook een voordracht moeten doen om zitting te nemen in de besturen,” zegt Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47.

Bij delen in de samenleving leeft het idee dat er wordt gevochten om personen in RvC’s te zetten als het ware ‘fu seti sma kon’. Dit wordt ontkend door Berenstein. Al jaren zijn vakbonden vertegenwoordigd in RvC’s, zegt hij. In de afgelopen tien jaar zijn er heel veel negatieve ervaringen met de manier waarop staatsbedrijven zijn geleid.

Er zijn volgens hem gevallen meegemaakt van bestuur, tot corruptie tot nepotisme, vriendjespolitiek tot regelarij. Berenstein stelt dat wanneer een regeerperiode voorbij is de minister en RvC’s beiden vertrekken en de wrokomangs maar met de problemen achterblijven.

Tijdens de hearings met de coalitiepartners is aan de regering voorgehouden, dat de vakbeweging bij het herstel van deze situatie moet worden betrokken. De werknemers moeten het gelach betalen, maar als het gaat om het bestuur van de onderneming tellen we hen niet mee, vindt Berenstein. Er is toen afgesproken dat de personen vanuit de vakbond alvast worden benoemd en de statuten gaande weg zullen worden aangepast.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen