Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse vader van 17 kinderen krijgt 7 jaar cel in Frankrijk

Geplaatst

op

Een jaar na zijn arrestatie door de douane in Montauban omdat hij in het bezit was van meer dan 2 kg van pure cocaïne, verscheen Alfons Afoeala, een 53 jarige Surinaamse man, vader van 17 kinderen, afgelopen maandag voor de rechter. Ook 5 mede betrokken mochten zich deze dag verantwoorden aan de rechtbank.

De man werd verdacht hoofdverantwoordelijk te zijn van eengrote drugslijn tussen Suriname en Frankrijk (via Guyana). Het zou gaan om eendagelijkse vlucht transport naar Frankrijk. Uit onderzoek zou zijn gebleken datmet de vangst van deze drugslijn, 30% van de cocaïnemarkt in Frankrijk is afgesneden.

De rechtbank in Frankrijk eiste 7 jaar tegen dehoofdverdachten, 4, 2 en 3 jaar voor de betrokkenen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen