Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse TV zender STVS zet Valies op zwart

Geplaatst

op

De Surinaamse televisiezender STVS heeft donderdagavond een uitzending van actualiteitenprogramma ‘8er ‘t Nieuws’ afgebroken waarin de voorzitter van de onderwijsbond Wilgo Valies te gast was. Valies is niet te spreken over de ingreep van de hoofdredactie en spreekt van censuur.

Valies, die voorzitter is van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), was aan het woord toen de uitzending in ene werd stopgezet. Valies protesteert met klem tegen de gang van zaken. De vakbond ligt al maanden in de clinch met de regering en volgens Valies kwam de opdracht om de uitzending te staken van het kabinet van president Bouterse

Hoofdredacteur Shurley Lackin van STVS beweerd anders en zegt dat zij verantwoordelijk is voor de ingreep en niet het kabinet. Lackin laat via een verklaring weten dat ze kort voor de uitzending met de redactie over de inhoud van het programma had gesproken. De voorzitter van de onderwijsbond stond toen niet op de lijst van mensen die zouden worden geïnterviewd.

De hoofdredacteur ontkent dat er sprake is van censuur. Volgens haar is het “journalistiek onethisch om maatschappelijke kwesties slechts vanuit één perspectief te belichten”. Ze zegt dat de STVS streeft naar “evenwichtige informatievoorziening”.

Volgens Gerold Sewcharan, advocaat van de onderwijsbonden, is hier een grondrecht is geschonden omdat Valies zijn mening niet mocht geven, tijdens het programma. De raadsman zegt de verontrusting van Valies volledig te begrijpen. Hij benadrukte dat de STVS een medium is van het volk en dat iedereen het recht heeft om zijn mening te uiten.

1 Reactie

1 Reactie

  1. bla

    zondag 19 februari 2017 at 13:06

    Inderdaad mag iedereen zijn mening geven, maar deze stront regering heeft een probleem als je de waarheid spreek. Ze moeten 1 ding weten dat de president niet als steen op aarde blijft. Vandaag of morgenals hij er niet meer is zitten zij in de problemen, omdat je de regering altijd hebt verdedigt over zijn corrupte handelingen en leugens. Denk niet dat je van de president houd omdat je zijn smerig beleid niet wil afkeuren, omdat ze alleen om het geld daar zitten. Valies moet STVS voor het gerecht slepenen de oude bokken op het kabinet.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |