Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse TV zender STVS zet Valies op zwart

Geplaatst

op

De Surinaamse televisiezender STVS heeft donderdagavond een uitzending van actualiteitenprogramma ‘8er ‘t Nieuws’ afgebroken waarin de voorzitter van de onderwijsbond Wilgo Valies te gast was. Valies is niet te spreken over de ingreep van de hoofdredactie en spreekt van censuur.

Valies, die voorzitter is van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), was aan het woord toen de uitzending in ene werd stopgezet. Valies protesteert met klem tegen de gang van zaken. De vakbond ligt al maanden in de clinch met de regering en volgens Valies kwam de opdracht om de uitzending te staken van het kabinet van president Bouterse

Hoofdredacteur Shurley Lackin van STVS beweerd anders en zegt dat zij verantwoordelijk is voor de ingreep en niet het kabinet. Lackin laat via een verklaring weten dat ze kort voor de uitzending met de redactie over de inhoud van het programma had gesproken. De voorzitter van de onderwijsbond stond toen niet op de lijst van mensen die zouden worden geïnterviewd.

De hoofdredacteur ontkent dat er sprake is van censuur. Volgens haar is het “journalistiek onethisch om maatschappelijke kwesties slechts vanuit één perspectief te belichten”. Ze zegt dat de STVS streeft naar “evenwichtige informatievoorziening”.

Volgens Gerold Sewcharan, advocaat van de onderwijsbonden, is hier een grondrecht is geschonden omdat Valies zijn mening niet mocht geven, tijdens het programma. De raadsman zegt de verontrusting van Valies volledig te begrijpen. Hij benadrukte dat de STVS een medium is van het volk en dat iedereen het recht heeft om zijn mening te uiten.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
bla

Inderdaad mag iedereen zijn mening geven, maar deze stront regering heeft een probleem als je de waarheid spreek. Ze moeten 1 ding weten dat de president niet als steen op aarde blijft. Vandaag of morgenals hij er niet meer is zitten zij in de problemen, omdat je de regering altijd hebt verdedigt over zijn corrupte handelingen en leugens. Denk niet dat je van de president houd omdat je zijn smerig beleid niet wil afkeuren, omdat ze alleen om het geld daar zitten. Valies moet STVS voor het gerecht slepenen de oude bokken op het kabinet.Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen