Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse TV zender STVS zet Valies op zwart

Geplaatst

op

De Surinaamse televisiezender STVS heeft donderdagavond een uitzending van actualiteitenprogramma ‘8er ‘t Nieuws’ afgebroken waarin de voorzitter van de onderwijsbond Wilgo Valies te gast was. Valies is niet te spreken over de ingreep van de hoofdredactie en spreekt van censuur.

Valies, die voorzitter is van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), was aan het woord toen de uitzending in ene werd stopgezet. Valies protesteert met klem tegen de gang van zaken. De vakbond ligt al maanden in de clinch met de regering en volgens Valies kwam de opdracht om de uitzending te staken van het kabinet van president Bouterse

Hoofdredacteur Shurley Lackin van STVS beweerd anders en zegt dat zij verantwoordelijk is voor de ingreep en niet het kabinet. Lackin laat via een verklaring weten dat ze kort voor de uitzending met de redactie over de inhoud van het programma had gesproken. De voorzitter van de onderwijsbond stond toen niet op de lijst van mensen die zouden worden geïnterviewd.

De hoofdredacteur ontkent dat er sprake is van censuur. Volgens haar is het “journalistiek onethisch om maatschappelijke kwesties slechts vanuit één perspectief te belichten”. Ze zegt dat de STVS streeft naar “evenwichtige informatievoorziening”.

Volgens Gerold Sewcharan, advocaat van de onderwijsbonden, is hier een grondrecht is geschonden omdat Valies zijn mening niet mocht geven, tijdens het programma. De raadsman zegt de verontrusting van Valies volledig te begrijpen. Hij benadrukte dat de STVS een medium is van het volk en dat iedereen het recht heeft om zijn mening te uiten.

1 Reactie

1 Reactie

  1. bla

    zondag 19 februari 2017 at 13:06

    Inderdaad mag iedereen zijn mening geven, maar deze stront regering heeft een probleem als je de waarheid spreek. Ze moeten 1 ding weten dat de president niet als steen op aarde blijft. Vandaag of morgenals hij er niet meer is zitten zij in de problemen, omdat je de regering altijd hebt verdedigt over zijn corrupte handelingen en leugens. Denk niet dat je van de president houd omdat je zijn smerig beleid niet wil afkeuren, omdat ze alleen om het geld daar zitten. Valies moet STVS voor het gerecht slepenen de oude bokken op het kabinet.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen