Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse TV zender STVS zet Valies op zwart

Geplaatst

op

door

De Surinaamse televisiezender STVS heeft donderdagavond een uitzending van actualiteitenprogramma ‘8er ‘t Nieuws’ afgebroken waarin de voorzitter van de onderwijsbond Wilgo Valies te gast was. Valies is niet te spreken over de ingreep van de hoofdredactie en spreekt van censuur.

Valies, die voorzitter is van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), was aan het woord toen de uitzending in ene werd stopgezet. Valies protesteert met klem tegen de gang van zaken. De vakbond ligt al maanden in de clinch met de regering en volgens Valies kwam de opdracht om de uitzending te staken van het kabinet van president Bouterse

Hoofdredacteur Shurley Lackin van STVS beweerd anders en zegt dat zij verantwoordelijk is voor de ingreep en niet het kabinet. Lackin laat via een verklaring weten dat ze kort voor de uitzending met de redactie over de inhoud van het programma had gesproken. De voorzitter van de onderwijsbond stond toen niet op de lijst van mensen die zouden worden geïnterviewd.

De hoofdredacteur ontkent dat er sprake is van censuur. Volgens haar is het “journalistiek onethisch om maatschappelijke kwesties slechts vanuit één perspectief te belichten”. Ze zegt dat de STVS streeft naar “evenwichtige informatievoorziening”.

Volgens Gerold Sewcharan, advocaat van de onderwijsbonden, is hier een grondrecht is geschonden omdat Valies zijn mening niet mocht geven, tijdens het programma. De raadsman zegt de verontrusting van Valies volledig te begrijpen. Hij benadrukte dat de STVS een medium is van het volk en dat iedereen het recht heeft om zijn mening te uiten.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
bla

Inderdaad mag iedereen zijn mening geven, maar deze stront regering heeft een probleem als je de waarheid spreek. Ze moeten 1 ding weten dat de president niet als steen op aarde blijft. Vandaag of morgenals hij er niet meer is zitten zij in de problemen, omdat je de regering altijd hebt verdedigt over zijn corrupte handelingen en leugens. Denk niet dat je van de president houd omdat je zijn smerig beleid niet wil afkeuren, omdat ze alleen om het geld daar zitten. Valies moet STVS voor het gerecht slepenen de oude bokken op het kabinet.Advertentie

Suriname

Regering treft voorziening voor verhoging prestaties nationaal voetbal elftal

Geplaatst

op

door

Geruime tijd bestaat reeds de behoefte professionele voetballers bezittende een andere nationaliteit, doch van  Surinaamse origine bij internationale wedstrijden uit te laten komen voor ons Surinaams Nationaal Voetbal Elftal. Dit zal zorgen voor verhoging van zowel het spelniveau, als de prestatie van ons nationaal team op internationaal niveau met als gevolg een betere wereldranking.

De Regering van de Republiek Suriname heeft hiertoe een voorziening getroffen middels de verstrekking van het eerste nationaal sportpaspoort. Voorafgaand hieraan zijn consultaties gehouden met zowel nationale als internationale voetbalorganisaties en instituten, met inachtneming van bij de overkoepelende organisatie geldende regels en procedures en met de ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en haar bondscoach Dean Gorre, bij de voltooiing van dit proces.

Deze voorziening en de daaruit voortvloeiende sportimpulsen zullen ongetwijfeld leiden tot een geprogrammeerde groei en verhoging van ons nationaal als internationaal spelniveau. Hierdoor zullen talent en potentie worden benut om het gewenste resultaat te bewerkstelligen.

De Surinaamse voetballer, het voetbalminnend publiek, maar bovenal het Surinaams voetbal in zijn algemeenheid zal middels deze impulsen kunnen profiteren van een verbeterde internationale voetbalklimaat en daarbij behorende resultaten.

Lees verder

Suriname

Aanpak Tawajaripolderweg in volle gang

Geplaatst

op

door

De asfalteringswerkzaamheden aan de Tawajaripolderweg te Creola, in het district Saramacca is in volle gang. Op zaterdag 16 november 2019 werden de werkzaamheden voortgezet. Dit is een project van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie(OWT&C), dat wordt uitgevoerd door CGN Nuclear Technology Development Co. LTD (Dalian).

Minster Vijay Chotkan die voor oriëntatie ter plaatse was, gaf aan hoe belangrijk de weg is. Deze weg brengt de districten Wanica en Saramacca met elkaar in verbinding. Personen die vanuit Saramacca, de gebieden Pad van Wanica, Lelydorp, Zanderij of het zuiden van het land willen bezoeken kunnen via deze weg binnendoor rijden en een kortere route afleggen. Ook vanuit het district Wanica kan men sneller, via deze weg het district Saramacca of het westen (Coronie, Nickerie) van het land bereiken.

De ontwatering van de Tawajaripolderweg is geheel vernieuwd. Afgelopen zaterdag is de aannemer begonnen om de eerste asfaltlaag te plaatsen over een strekking van ongeveer 1200 meter. In een eerder stadium is er reeds over ongeveer 800 meter de eerste asfaltlaag geplaatst.

De planning is om over 2 maanden de weg open te stellen voor het verkeer. Het maximale toegestane gewicht van voertuigen of trucks die over de weg mogen rijden is 12 ton.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X