Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse topsporter Gordon Touw Ngie Tjouw wordt directeur Sportzaken

Geplaatst

op

Gordon Touw Ngie Tjouw. Beeld Youtube

De huidige directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor, wordt binnenkort vervangen. Hij wordt opgevolgd door de Olympiër en zwemcoach Gordon Touw Ngie Tjouw. De aankomend directeur wil het nationaal sportbeleid, in overeenstemming met minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) opstellen. Dat sport een landelijk karakter krijgt staat centraal binnen het beleid. Er zal flink gebruikgemaakt worden van de districtscommissariaten om onder andere de verschillende gemeenschappen te bereiken.

De districtscommissarissen (dc’s) zullen een zeer belangrijke rol vervullen in dit beleid en alle commissariaten zullen de nodige ondersteuning krijgen, zegt Touw Ngie Tjouw. De focus zal ook zijn op de traditionele sport en bewegingsbehoeften per regio. Verder zal Touw Ngie Tjouw ook speciale aandacht geven aan de basissporten als atletiek en zwemmen. Daarvoor wil hij een breed draagvlak creëren met niet alleen de sportbonden, maar ook de regering.

De aankomend sportdirecteur wil zich ook sterk maken voor de schoolsport. De samenwerking met de Schoolsportfederatie zal van groot belang zijn om vooral scholensportcompetities te organiseren. Ook herinvoeren schoolzwemmen staat op zijn verlangenlijst.

Touw Ngie Tjouw is een van Suriname’s topzwemmers. Hij heeft het land twee keer vertegenwoordigd op de Olympische Spelen als zwemmer in 2004 en 2008. Verder heeft hij vijf keer de titel zwemmer van het jaar gewonnen en drie keer de titel Sportman van het Jaar, namelijk in 2005, 2006 en 2007. De zwemmarathon op diverse afstanden heeft hij al 11 keer gewonnen en is nu ook bestuurslid van het Surinaams Olympisch Comité (SOC).

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
maandag 21 september 2020 17:30

Deze man verdient het om een dergelijk functie te mogen bekleden.
Die weet waar hij het over heeft.
Goed zo weer een juiste man op de juiste plek.

Roepia
dinsdag 22 september 2020 07:58

Straks maken ze bigi boi, minister van of directeur van cultuurzaken.
Sorry maar ook onder deze regering komen dommerikken aan hun trekken.
De grootste dommerik zit op BiZa. Zit er alleen omdat zijn vader een zetel heeft gehad van abop.
Waar waren de Javanen tijdens de verkiezing, nog pl ,hvb of ktpi heeft behoorlijk kunnen scoren.

Maar die dommerik op BiZa os de eerste dat vervangen zal worden.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen