Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse toeristenkaart door hoge toeslag alsnog duurder

Geplaatst

op

door

De Surinaamse toeristenkaart die nu nog als papieren versie verkrijgbaar is voor 35 euro, zal per 18 oktober 2019 nergens meer te koop zijn. Er zal dan volledig overgegaan worden op de E-toeristenkaart, de digitale Surinaamse toeristenkaart.

De digitale Surinaamse toeristenkaart valt echter duurder uit dan verwacht. Reizigers zijn verplicht een toeslag van 14 dollar (ongeveer 12 euro) voor het reisdocument te betalen, waardoor het totaalbedrag uitkomt op 54 dollar (bijna 48 euro) in plaats van de 35 euro die nu lnog moet worden afgerekend. De toeristenkaart wordt hiermee ongeveer, afhankelijk van de koers, 13 euro duurder.

Suriname is, voor de realisatie van het nieuwe elektronische systeem een samenwerking aangegaan met VFS Global en de verhoging is waarschijnlijk ontstaan door de extra toeslag die het bedrijf in rekening brengt voor het faciliteren van de website en het verwerken van de aanvragen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Dogla

geld geld geld. mensen uit Rusland en Turkije of elders hebben geen toeristenkaart nodig. juist wij die zoveel euro’s naar het land Suriname moeten zo veel betalen voor een toeristenkaart die maar duurder en duurder word. kom zeg. mensen die in Suriname geboren zijn zouden zonder toeristenkaart naar Suriname moeten kunnen gaan. wat een gek zeg. wie verzint dit?Advertentie

Suriname

“ Alles gebeurde in een fractie van een seconde”

Geplaatst

op

door

“ Na de klap zijn we gelijk uit de bak van de militairen truck gestapt. We hebben ons gehaast naar het personen voertuig maar de mensen waren al overleden. Alles ging heel snel. Geen beweging van de twee volwassenen. Slechts de kinderen die op de achterbnak van de auto zaten vertoonden teken van leven.” Dit is een reactie van een militair die in de bak van de militairen truck zat die gisteren middag betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop.


Gisteren heeft zich aan de Kennedyweg ter hoogte van de Coropinabrug een aanrijding voorgedaan met 2 verkeersdoden. Door deze verkeersdoden staat de verkeersbarometer thans op 36. Volgens ooggetuigen was er een daftruck die inhaalde en als gevolgd daarvan kwamen de witte auto waarin de slachtoffers zaten en het militair voertuig in botsing.  Bij dit ongeval zijn drie mensen naar de SEH vervoerd. Het gaat bij deze om een militair en twee kinderen.

Kort na het ongeval kwamen er enkele familieleden van de man die ook is overleden aan. Zijn familie was bij een begravenis te Vierkinderen toen ze vernamen dat een familielid van hen  betrokken was bij de aanrijding. Het militairen voertuig kwam van Brokopondo en vervoerde militairen naar de stad die op detachering waren terwijl het koppel dat de geest gaf samen met hun kinderen wat quality time door brachten.

Lees verder

Suriname

Hew A Kee belooft versterking banden Suriname Servië

Geplaatst

op

door

Gardelito Hew A Kee, de niet residerende ambassadeur voor Suriname in Servië heeft op dinsdag 25 juni 2019 zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van de republiek Servië, Aleksander Vucic. In totaal zijn er van 16 ambassadeurs geloofsbrieven ontvangen.

Hew A Kee zegt zich in te zetten voor de versteviging van de handel tussen Suriname en Servie en beloofde zich ook sterk te zullen maken voor de toerisme.

Ambassadeur Hew A Kee is op 10 april door president Desiré Delano Bouterse beëdigd. Hij is reeds geruime tijd betrokken bij projecten tussen de beide landen.

Lees verder

Meest gelezen

X