zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
4
(1)

Surinaamse tentoonstelling Famiri Familie

lees ook ...

Premier Narendra Modi 17 september 73 jaar

Districtscommissaris van Nickerie mw. Senrita Gobardhan was op zondag 17 september als speciale gast uitgenodigd door de 'International women Poetry Forum' die bij zoommeetings die in verband met de 7...

De tentoonstelling Famiri Familie: Surinaamse-Amsterdamse 1611, werd op vrijdag 30 juni geopend in verband met de herdenking van 160 jaar afschaffing van de slavernij. Marinus Bee MSc. LL.B, voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), woonde de opening bij.

Met deze expositie wil het Nationaal Archief Suriname (NAS) landelijk bijdragen aan de herdenking van de geschiedenis en de gevolgen van de slavernij, door nieuwe en andere historische verhalen te laten horen en ‘zien’.

Voorzitter Bee gaf aan dat verzetsstrijders in de wetgeving verwerkt zullen worden als helden. Dit omdat zij in het belang van Suriname ervoor hebben gezorgd, dat de mens onterende behandeling die er werd toegepast, verbroken is geworden. “Willen wij elkaar terugvinden in de echte Famiri Familie, dan moeten de verhalen vanuit het Surinaams perspectief geschreven worden”, aldus voorzitter Bee.

De tentoonstelling duurt van vrijdag 30 juni tot en met dinsdag 31 oktober 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse tentoonstelling Famiri Familie