zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenwedstrijd

lees ook ...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competitie heeft tot doel de betrokkenheid en het ondernemerschap van jongeren te stimuleren door hen actief te betrekken bij activiteiten op het gebied van sociaal en ecologisch duurzame voedselsystemen.

Daarnaast bevordert de Food Systems Innovation Challenge geïntegreerde en innovatieve benaderingen, waarvoor een breed scala aan disciplines nodig is om gezonde, gelijke en duurzame voedselsystemen te waarborgen in de toekomst.

Als onderdeel van deze uitdaging nemen negen universiteiten deel, waaronder de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Jane Jagernath, MSc, fungeert als projectcoördinator en Dr. Wasudha S. Malgie zit namens Suriname in de adviesraad.

In totaal hebben zes teams uit Suriname deelgenomen, bestaande uit studenten van verschillende disciplines. Uit deze groep zijn twee teams geselecteerd om Suriname te vertegenwoordigen in de internationale competitie in september 2024 in Wageningen.

Team Miraculous Mycelia, bestaande uit studenten van de Studierichting Biologie van de Faculteit der Natuur en Wiskunde Wetenschappen (FNWW), heeft een projectplan voorgesteld waarin zij het potentieel van rijstkaf als medium voor paddenstoelen en compost benutten.

Team EntoPro, bestaande uit studenten van de Studierichting Agrarische Productie van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW), heeft een projectplan ontwikkeld waarin zij organisch afval omzetten in hoogwaardige biomassa met behulp van larven van de Black Soldier Fly (BSF), als duurzaam alternatief voor eiwitrijke voergrondstoffen.

De geselecteerde teams zullen van april tot september 2024 hun projectplannen uitvoeren met financiering van een impactpartner, om deze vervolgens tijdens de internationale challenge in Nederland te presenteren. Speciale dank gaat uit naar impactpartner Rob Baan van Koppert Cress, die ondernemerschap en duurzame landbouw in Suriname ondersteunt.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenwedstrijd