zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse taekwondo deelnemers missen Olympische spelen in Parijs

lees ook ...

OM maakt opnieuw illegale landingsbaan in Avanavero onklaar

Het Openbaar Ministerie (OM) van Suriname heeft aangekondigd dat een landingsbaan in Avanavero, gelegen in het westen van Suriname, die voorheen werd gebruikt voor illegale activiteiten en op 1 decemb...

De Surinaamse taekwondo-deelnemers zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs, Frankrijk. Ondanks hun deelname aan een kwalificatietoernooi in de Dominicaanse Republiek, keerden ze met lege handen terug.

De uitschakeling heeft voor grote teleurstelling gezorgd bij zowel de vechters als de Surinaamse Taekwondo Associatie. Voorzitter Gregory Markiet was echter realistisch over de kansen. “Wij kenden onze kansen. Daarom heb ik de vechters geadviseerd om elke wedstrijd afzonderlijk te benaderen. Vooruitkijken naar de top was te ver vooruit,” zei hij. “Wij kunnen onze zwaktes aanpakken met deze ervaring.”

Van de vier vechters die onder leiding van bondscoach Jurmen Amiena naar Santo Domingo waren afgereisd, kwam Samaki Pinas niet meer in actie. “Samaki heeft niet gevochten. Hij haalde de willekeurige weging niet,” legde Markiet uit. “Bij de officiële weging zat hij goed, maar voorafgaand aan de wedstrijd worden selectief vier mensen gewogen. Wij zaten erin en Samaki was 0,1 kg te zwaar.” Pinas (-68 kilogram) zou tegen Sergio Olguin (Bolivia) moeten vechten.

Met uitzondering van Tosh van Dijk zullen de Surinamers vrijdag deelnemen aan de Dominican Open. Dit biedt geen kans op kwalificatie voor de Spelen, maar de vechters kunnen wel hun positie op de wereldranglijst verbeteren. Volgens Markiet heeft Van Dijk een blessure, waardoor hij de wedstrijd overslaat.

Voor de STA is het nu van belang om ervoor te zorgen dat de opgedane ervaring niet verloren gaat. “Met deze ervaring kunnen wij onze zwaktes aanpakken,” verklaarde hij. De voorzitter benadrukte dat de Surinaamse vechters aan hun scoringsvaardigheden moeten werken. In het buitenland wordt er gebruik gemaakt van een elektronisch scoringsysteem, waarbij punten automatisch worden toegekend bij het raken van het taekwondoschild.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse taekwondo deelnemers missen Olympische spelen in Parijs