zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse studenten verdiepen banden in Ghana en delen culturele rijkdom

lees ook ...

Surinaamse regering omarmt reclasseringsproject

Tijdens de regeringsvergadering op 6 december 2023 heeft de delegatie van Reclassering Nederland het "Makandra" project voorgesteld aan de Surinaamse regering. Dit gezamenlijke initiatief, genaamd "Ve...

Er valt nog veel te ontdekken op het Afrikaanse continent. Studenten die naar Ghana zijn gereisd voor oriëntatie- en studieonderzoek, delen hun ervaringen van diepgaand inzicht in de geschiedenis van hun voorouders. De groep heeft verschillende universiteiten bezocht om lessen bij te wonen en kennis en ervaringen over Suriname te delen met lokale studenten.

Fidelia Graand-Galon, de Surinaamse ambassadeur in Ghana, begroette de studenten hartelijk op haar kantoor. Ze benadrukte dat deze groep fungeert als echte ambassadeurs, die Suriname op hoog niveau vertegenwoordigen. Uit waardering boden de studenten enkele geschenken aan de ambassadeur aan, waaronder cassavebrood en dosi, als een stukje Surinaamse cultuur.

De ambassadeur organiseerde speciaal voor de groep een diner met koning Tackie Teiko Tsuru II, ook bekend als Doctor Kelvin Nii Tackie Abia, een veelzijdige ondernemer en de koning van de Ga-mensen in Ghana, ook wel bekend als Ga Mantse. Als teken van respect ontving de koning een pangi van ambassadeur Graand-Galon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse studenten verdiepen banden in Ghana en delen culturele rijkdom