Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse studenten in Servië krijgen US$ 15.000 van vicepresident Brunswijk

Geplaatst

op

Vp Brunswijk Tijdens De Zoommeeting Met Servische Studenten

Surinaamse studenten die in Servië studeren hebben US$ 15.000 ontvangen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Dit bedrag heeft de vp uit eigen middelen overgemaakt. Het geld is bedoeld voor het betalen van de inschrijfgelden en het aanschaffen van studieboeken voor de studenten. De vp heeft deze donatie gedaan nadat hij een kennismakingsontmoeting had met de studenten via het onlineplatform Zoom.

Het gesprek is geïnitieerd door niet-residerende ambassadeur in Servië, Gardelito Hew A Kee. Momenteel studeren dertig Surinaamse medische studenten in Servië. Het gaat om twee groepen waarvan de tweede groep pas is gestart met het tweede collegejaar.

Onderhandeling

Volgens de ambassadeur doen de studenten het heel goed. Hij is nu in onderhandeling voor het vertrek van nog eens vijftien studenten uit Suriname. De overheid had beloofd de studenten ook dit jaar financieel te ondersteunen met onder meer inschrijfgeld en lesmateriaal. Echter lukt dit niet vanwege de precaire financiële situatie van het land.

Svensen Benny, Dimijee Apai en Siviano Alfons, drie studenten die in Servië studeren, hebben namens de groep de Zoom-meeting met de vicepresident bijgewoond. Benny is heel trots op zichzelf vooral omdat hij uit het binnenland komt. Tot nu toe verloopt zijn studie succesvol. De studie wordt niet in het Engels verzorgd, maar in het Servisch. De studenten moesten daarom allemaal een taaltoets doen, die zij succesvol hebben doorlopen. Het begin was zwaar, zegt Alfons maar zij hebben het overbrugd en zijn inmiddels ingeburgerd.

Trots

Brunswijk is trots op de studenten die al achttien maanden in het buitenland zitten. Hij is ervan overtuigd dat alle studenten een doel voor ogen hebben en zich daarom zullen inzetten, meldt het directoraat Volkscommunicatie.

De vp ziet graag dat alle studenten na afronding van hun studie terugkomen naar Suriname en hun krachten aan het land geven. Hij is blij met het gesprek en benadrukte dat er meer van deze meetings moeten volgen voor evaluatie en voor mogelijke ondersteuning vanuit de overheid.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wekker E.
donderdag 17 september 2020 02:01

Goed zo VP wat u voor de jongeren doet heeft mijn zegen.😀🥰🥰

Ffloyd
donderdag 17 september 2020 05:46

Heel mooi. Er zijn goede dingen die wel gezegd moeten worden van deze vp. Uit eigen zak. Tranga.

Bryan
donderdag 17 september 2020 09:50

Nice gebaar, maar er mag wel wat meer door VP uitgegeven worden van alle inkomsten die hij vergaard met het Surinaamse goud in het oosten des lands.

Brada
donderdag 17 september 2020 13:07

Hij is niets verplicht. Goodwill.

Wim
donderdag 17 september 2020 16:25

Hoewel het een gul gebaar is van de VP, moet hij zich inzetten voor structurele oplossingen. Hij kan ook zorgen voor een fonds onder het beheer van één of meerdere verantwoordelijken ter ondersteuning van studenten in het buitenland en hoeft zich daar verder niet mee te bemoeien. Als hij uit eigen zak geld in het fonds stopt, prima. Zo ontstaat er geen belangen verstrengeling. Zijn primaire taak is het aansturen van de ministers die werken aan duurzame oplossingen. Als de PV dit blijft doen, dan wordt hij binnen de kortste keren de nationale gudu pa van het land en kan… Lees verder »

Mike
donderdag 17 september 2020 16:46

Wat u nu doet is goed, wat u in het verleden heeft gedaan is een MISDAAD TEGEN DE MENSELIJKHEID.
U weet het toch meneer Brunswijk.
De 12 Surinamse Militairen van het Nationale Leger die u in 1986 gegijzeld had en die spoorloos zijn verdwenen.
Iedereen praat wel van de December moorden, maar niemand over het gijzelaars.

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door Mike
Kwasi
donderdag 17 september 2020 16:56

Mike kan je wat meer informatie geven over die zaak van die 12 militairen die spoorloos verdwenen zijn of doorgeven waar deze informatie te vinden is.

Guno
donderdag 17 september 2020 22:00

Ja Mike net als Kwasi ben ik benieuwd hoe deze torie in elkaar zit. Al een paar keer zag ik deze opmerking over de verdwenen 12 gijzelaars van Brunswijk op deze site. Kun je de 12 namen hier vermelden a.u.b. Heel vaag weet ik nog dat na die gijzeling één van de gegijzelde soldaten werd vrij gelaten door het jungle commando en dat die via Cayenne naar Nederland ging. Hij kreeg asiel in Nederland en werd in een actualiteiten programma ( Brandpunt of Achter Het Nieuws) over zijn tijd in gevangenschap geïnterviewd. Hij werd ook in het radioprogramma Zorg en… Lees verder »

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door Guno
Dennis Vaarwater
donderdag 24 september 2020 12:52

Deze man hoort in de gevangenis in Nederland.
Om even wat andermans geld uit te geven dat kan ik ook wel.
Maar waar is dan het geld wat hij jaren lang ontrokken heeft van dit land?
Waar zijn de gestolen miljoenen gebleven ?
En wat heeft deze crimineel andere allemaal aangedaan.
Nee bij mij komt hij er niet met het uitdelen van hier en daar een fooi, en die dan betaald wordt door het volk.
Walgelijk figuur dat zo snel mogelijk uitgeleverd moet word.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen