woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse studenten in Cuba zitten zonder geld; vp betaalt appartementen

lees ook ...

Tjin Liep Sie: geen andere keus dan Bouterse op te pakken

In verband met de uitvoering van de veroordeling van voormalig president Desie Bouterse zei veiligheidsadviseur Tjin Liep Sie van president Santokhi vandaag, dat de veiligheidsdiensten bij machte zijn...

Surinaamse studenten in Cuba zitten al maanden zonder geld. De overheid moet voor hun overmaken. Echter ondervindt de regering problemen hiermee. “Het is niet zo gemakkelijk om geld over te maken naar Cuba en er worden nu naar andere mogelijkheden gekeken,” zei minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning dinsdag in het parlement.

Er zal mogelijk via China geld overgemaakt worden naar de studenten in Cuba. Vaststaat dat ze niet in de steek worden gelaten. “Wij zijn continu bezig onze mensen daar te ondersteunen,” zei de minister. De assembleeleden hebben in het parlement tijdens de openbare vergadering vragen gesteld over de actuele situatie in Suriname.

De Surinaamse studenten in Cuba hebben geruime tijd geen collegegelden ontvangen vanuit Suriname, omdat er door de Surinaamse overheid moeilijk overmakingen gedaan kunnen worden naar Cuba. De minister gaf aan dat er alle mogelijke manieren worden bekeken om de overmaking te doen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat de studenten sinds november vorig jaar dreigden uit hun appartementen gezet te worden. Hij is vanaf dat moment ingekomen. Persoonlijk heeft hij 9 maanden voor 21 studenten US-dollar 500 per maand betaald aan verblijf en voeding. Slechts de collegekosten moeten betaald worden.

Doordat de collegegelden voor een langere periode niet zijn betaald, kunnen bepaalde studenten geen examen maken. De Raad van Ministers heeft intussen goedgekeurd dat de collegegelden door de staat Suriname betaald zullen worden, maar de overmaking is het probleem. Brunswijk vroeg minister Achaibersing zich ervoor in te zetten dat de collegegelden gauw overgemaakt worden naar Cuba.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse studenten in Cuba zitten zonder geld; vp betaalt appartementen