maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
4
(1)

Surinaamse studenten in Cuba mogen zich geen zorgen maken over huur

lees ook ...

Haïtiaanse ondernemer Saya vraagt president communicatie en ...

Ondernemer Jean 'Saya' Mixon heeft president Chandrikapersad Santokhi opgeroepen om meer te communiceren met de samenleving en zich ook fysiek te wenden tot het volk. Mixon maakte deel uit van een tea...

Surinaamse studenten in Cuba moeten hun huur kunnen betalen in de toekomst. Met een beter strategisch beleid moet worden voorkomen dat ze in de problemen komen. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk zei zich hiervoor extra te zullen inzetten. Dit zei de vicepresident tijdens een onderhoud op maandag 22 september 2021 tegen de Cubaanse ambassadeur lgor Azcuy Gonzalez op zijn kabinet.

Onlangs verscheen in het nieuws dat met name studenten die met een beurs in Cuba studeren, in moeilijke financiële situatie verkeren. De VP benadrukte dat dit nooit meer mag gebeuren met onze landgenoten. Voorts vertelde de Cubaanse ambassadeur dat het land haar grenzen verder zal openen voor toerisme, tegen november 2021.

Hij vroeg de VP het daarheen te willen leiden dat het ministerie van Justitie en Politie strak de hand houdt aan het vreemdelingenbeleid. Gebleken is dat veel Cubanen die de afgelopen periode uitgeweken zijn naar Suriname niet huiswaarts zijn gekeerd. Het vermoeden bestaat dat ze via Suriname naar andere landen zijn doorgereisd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse studenten in Cuba mogen zich geen zorgen maken over huur