woensdag 21 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(2)

Surinaamse studenten in Cuba krijgen goederen van Volksgezondheid

lees ook ...

Overleg BiBis en Christelijke Gemeenschap over Samoa overeen...

Op 9 februari 2024 had minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een ontmoeting met vertegenwoordigers van het Comité Christelijke Ke...

Studenten die in Cuba studeren hebben van het ministerie van Volksgezondheid een partij goederen ontvangen. Het gaat om een donatie van verbruiksartikelen voor de handhaving van de veiligheid van deze studenten in verband met de stijgende Covid-19-gevallen. Deze goederen zijn zondag overhandigd aan de studenten in Cuba op de ambassade in Havana.

De donatie bestaat uit handschoenen, chirurgische en FP2 maskers, schorten en handsanitizer. In oktober 2022 bezocht minister Amar Ramadhin deze studenten in Cuba. Aan hem werd door de studenten toen in een onderhoud aangegeven wat hun ervaringen zijn en wat allemaal nodig is voor een goede studie in Cuba.

De bewindsman was bijzonder onder de indruk van de studie discipline van de jonge Surinamers en gaf zijn woord alles eraan te doen vanuit het ministerie voor deze studerende Surinamers. Ramadhin heeft intussen de eerste bezending gestuurd zoals beloofd en volgens de bewindsman zal het niet hierbij blijven.

De studenten zullen de nodige ondersteuning krijgen zolang het past binnen het gezondheidsbeleid. Het ministerie bedankt ambassadeur Wendy Paulus-Aminta en haar staf voor de nodige ondersteuning welke wordt geboden aan de studenten.

Intussen heeft recent ook de goedkeuring plaatsgevonden voor het continueren van de studielening via de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), waardoor de studenten ook garanties hebben voor de continuïteit van de studie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse studenten in Cuba krijgen goederen van Volksgezondheid