woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse staat verwacht boven SRD 400 miljoen te verdienen dit jaar

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

Het waarborgen van rechtszekerheid op het gebied van grondbezit staat hoog op de agenda van de Surinaamse regering. Het omzetten van grondhuur en erfpacht naar eigendom is officieel vastgesteld via een staatsbesluit, waarbij de Grondconversie Unit is opgericht. President Chandrikapersad Santokhi leidde de eerste uitreiking van deze eigendomsbeschikkingen, die plaatsvond op 12 januari 2024.

Sinds de oprichting op 1 november 2023 heeft de Grondconversie Unit 178 beschikkingen uitgereikt. Iedereen met het recht van erfpacht of grondhuur kan een aanvraag indienen via de website, waarbij de benodigde documenten worden geüpload. Siew Ramsukul, lid van de Grondconversie Unit, schat dat de staat dit jaar zeker boven de SRD 400 miljoen zal verdienen met grondconversies.

Na goedkeuring worden burgers uitgenodigd om hun eigendomsbeschikkingen op te halen, vergezeld van een betalingsformulier met vermelding van de banken voor de transactie. President Santokhi benadrukt de wens om meer zekerheid te bieden aan het volk en merkt op dat percelen die al in grondhuur zijn verkregen nu in eigendom kunnen worden omgezet voor een bedrag van SRD 25 per vierkante meter dat aan de staat wordt betaald.

Ramsukul benadrukt dat betaalbare grondconversie niet alleen zekerheid biedt voor de Surinaamse burgers, maar ook een belangrijke inkomstenbron vormt voor de staat. Hij legt uit dat voor een perceel van 500 vierkante meter SRD 12.500 aan de staat wordt betaald om dit in eigendom te verkrijgen, wat gelijk staat aan de verhoogde grondhuur-canon over 25 jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse staat verwacht boven SRD 400 miljoen te verdienen dit jaar