maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Surinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden

lees ook ...

Kater Karma mikt op Europa

 Kater Karma, de bekende Surinaamse zanger, wil na zijn land nu ook Europa veroveren. Aan de Ware Tijd zegt hij, dat het nog niet mogelijk is om van muziek te leven in ons land. Regillio Pinas, zoals ...

Julian With, de gerenommeerde Surinaamse schrijver, psycholoog en criticus, is op woensdag 19 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Nederland. Een familielid bevestigde zijn overlijden en zijn gezin maakte het nieuws vanochtend bekend via een bericht op Facebook.

With kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen. In december 2023 werd hij geëerd door president Chan Santokhi voor zijn vele verdiensten voor Suriname en benoemd tot Officier in de Ere-Orde van de Palm. De onderscheiding werd op de ambassade in Den Haag uitgereikt door ambassadeur Rajendre Khargi.

With was een invloedrijk figuur in de literaire en academische wereld van Suriname. Zijn werk, zowel als schrijver als psycholoog, had een diepgaande impact op de Surinaamse samenleving en daarbuiten. Hij was bekend om zijn kritische essays en diepgaande analyses van maatschappelijke en culturele vraagstukken.

De benoeming tot Officier in de Ere-Orde van de Palm in december 2023 was een erkenning van zijn levenslange inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname. Tijdens de ceremonie prees ambassadeur Rajendre Khargi zijn toewijding en passie voor het vak, evenals zijn onmiskenbare invloed op verschillende generaties.

Julian With laat een rijke erfenis achter van literair en academisch werk dat nog lang zal voortleven. Zijn scherpe inzichten en toewijding aan zowel de literatuur als de psychologie hebben een blijvende impact gehad op velen. Suriname verliest met zijn heengaan een van zijn meest toegewijde en invloedrijke denkers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden